The Jacksons са една от най-успешните групи в световната музикална история и през 2018 г. отпразнуваха своя 50-годишен юбилей. Те спечелиха статут на поп крале в музикалния свят, давайки летящ старт на легендарната солова кариера на Майкъл Джексън.

На 3 септември 2021 г. в столичната зала Арена Армеец българските фенове на The Jacksons ще имат възможност да видят на живо Джаки, Тито и Марлон заедно с тяхната група от изключителни музиканти.

Джаки, Тито, Джърмейн, Марлон и Майкъл - петимата братя от Гари, Индиана, познати първоначално като The Jackson 5, а по-късно като The Jacksons, станаха известни с уникалната си комбинацията от забележителен музикален талант и впечатляваща хореография. 

През 1969 г. се присъединяват към Motown Records. Следващата 1970-а е изключително успешна за тях - издават четири албума за една година и четири сингъла стават номер едно, задминавайки "Сюприймс", като най-успешната група на лейбъла. Като част от семейството на Motown те издават 10 албума в рамките на шест години, от които са продадени над 200 млн. копия.

През 1976 г. групата, с изключение на Джърмейн, напуска Motown Records и стават част от Epic Records, където към тях се присъединява и брат им Ранди, като променят името си на The Jacksons. През 1984 г. те издават култовия албум "Victory". Той включва хита "State Of Shock" с участието на Мик Джагър. През същата година стартира турнето The Victory Tour, което се превръща в най-грандиозната концертна поредица, организирана някога в САЩ.

От The Jacksons са черпили вдъхновение няколко поколения банди, като Backstreet Boys, New Edition, N SYNC, New Kids on the Block, както и по-младите Jonas Brothers, One Direction и много други.

През своята бляскава музикална кариера The Jacksons печелят множество отличия:

- Звезда на Холивудската алея на славата – 1980 г.

- Включени са в Rock & Roll Hall of Fame – 1997 г.

- Включени са във Vocal Group Hall of Fame – 1999 г.

- Стават BMI Icons на наградите на BMI Urban Awards – 2008 г.

- Включени са в Recording Academy’s Grammy Hall of Fame с парчетата "ABC" и "I Want You Back" – 2016 г.

Шоуто на легендарните поп идоли ще бъде наистина впечатляващо. То ще е изпълнено с много хитове, танци и уникална мултимедия. Наред със своите емблатични парчета, The Jacksons ще изпълнят и едни от най-големите хитове на великия Майкъл Джексън.

Билетите за концерта на The Jacksons ще бъдат на цени от 60 до 120 лв и могат да бъдат закупени от мрежите на Bilet.bg и Best Tickets, както и онлайн на www.bilet.bg и www.besttickets.bg.

Продажбата на билети стартира на 14 септември 2020 г. от 10:00 ч. До 30 септември 2020 г. ограничено количество билети от всички ценови категории ще са с 20% отстъпка от цената.