Vienna Schönbrunn Orchestra идва в България за 4 концерта – на 5 и 6 август в Царевец, Велико Търново, на 7 август във Варна и на 8 август в София.

Концертът в столицата ще е пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ и по този повод Classic FM радио ще изнесе програмата си на открито. От 10 ч. сутринта ефирът на единственото радио за класическа музика в България ще излъчва ексклузивно от сърцето на столицата с водещ Георги Митов – Геми. В отговор на нарастващия интерес към събитието програмата предвижда интервюта с редица атрактивни гости на живо от изнесеното студио и лайв стрийм предавания във фейсбук страницата на радиото.

По традиция Classic FM радио поставя във фокуса на програмата си най-актуалните и атрактивни събития от сцената на класическата музика. Живите включвания от площад „Св. Александър Невски“ ще бъдат в два часови пояса от 10 до 12:00 ч. и от 18:30 до 20:30 ч., когато слушателите ще могат да надникнат зад кулисите на Оркестъра на двореца Schönbrunn.

Акцент в програмата ще са ексклузивни интервюта с българската следа в оркестъра - концертмайсторът Таня Джарова-Салюстио и тримата български диригенти, които през годините поемат палката на състава – Диан Чобанов, Светослав Борисов и Росен Гергов. Единствено в ефира на Classic FM ценителите на класическата музика ще могат да чуят и интервюто на Георги Митов с Гуидо Манкузи - диригентът на Vienna Schönbrunn Orchestra, който ще разкаже кои произведения е написал специално за публиката в България.

Като ексклузивен медиен партньор на събитието, Classic FM стартира и специална игра на сайта си, от която един късметлия ще спечели двойна покана за концерта на 8 август. За повече информация следете сайта на радиото и ефирната програма на 88 MHz в София и онлайн в цялата страна.