Вече няколко десетилетия Арнолд Шварценегер е вдъхновение за милиони хора по света. Кариерата му започва като седемкратен носител на титлата за бодибилдинг Мистър Олимпия, после превзема Холивуд, а в един момент става и губернатор на щата Калифорния.

Но дори и той не е перфектен. Световната звезда страда от дислексия и не се притеснява да сподели това с последователите си в социалните мрежи.

“През 1950-те години не се знаеше много за дислексията. Когато ме караха в училище да чета на глас, беше катастрофално. Удряха ме с линийката, защото не се справях“ – признава гигантът, роден в Австрия през 1947 г.

През 2012 г. той записа на аудио само малка част от своята книга „Total Recall: My Unbelievably True Life Story“. Останалото бе прочетено от професионални актьори.

От тогава до днес обаче пазарът на аудиокниги нарастна главоломно и 76-годишният Шварценегер е положил неимоверни усилия, за да запише цялата си нова книга „Be Useful: Seven Tools for Life“, излизаща на пазара на 10 октомври.

„Казаха ми, че един автор записва книгата си в студио за 2-3 дни. Помолих да ми дадат записваща техника вкъщи и с много репетиции и повторения записвах по 20-30 страници на ден“ – признава Шварценегер в социалните мрежи.

Така той е постъпвал и с репликите си във филмите – многократни повторения, докато запомни всяка дума. 

„Позволих си да се уплаша и оплача само за минута, след което преминах към действие. Разделих книгата на малки откъси, знаейки, че малките победи водят до големия триумф“ – споделя шампионът.

„Надявам се, че, когато слушате аудиокнигата, ще се вдъхновите не само от думите, но и процеса по тяхното записване“ – пише 76-годишният Шварценегер към милионите си последователи.