„Езикът на цветята” е световен бестселър, издаден на повече от четиридесет езика и е дебютният роман на Ванеса Дифенбо.

Книгата е и история за изгубената надежда, за страха от новото начало... и за несъвършената, но вечна любов. Защото „Всеки може да разцъфне в нещо красиво...”

Викторианският език на цветята е бил използван, за да се предават романтични послания: жълт нарцис – ново начало и надежда, индийски лотос – душевна чистота, червена роза – любов, вероника – вярност и всеотдайност, мъх – майчина обич...

Виктория Джоунс прекарва детството си в поредица от приемни семейства и социални домове – едно непогалено и необичано дете, което не е в състояние да се сближи с никого. Постепенно обаче научава езика на цветята и чрез тяхната символика изразява отношението си към хората.

На осемнайсет години Виктория излиза от системата и няма къде да отиде, както много други деца със същата съдба. Все така дива и непокорна, тя страни от всички. Доверява се единствено на цветята и създава свой малък оазис – прекрасна тайна градинка в парка, където прекарва нощите си... Скоро местна цветарка открива таланта й и й предлага работа. Виктория осъзнава, че има дарба, с която може да помага на хората. Чрез цветята, които избира за тях, тя връща в живота им това, от което се нуждаят, докато загадъчният продавач от борсата за цветя я предизвиква да открие от какво се нуждае самата тя – от прошката на една също изстрадала жена и от нейната топла прегръдка, от вяра в себе си, от любовта на едно чисто сърце и от ново начало....

Тази изпълнена с надежда, великолепна книга е за всяко наранявано някога сърце. Ванеса Дифенбо ни разказва вълнуваща история за намирането на пътя към дома, дори след като си изгорил всеки мост зад себе си, за прошката и изкуплението, за силата да се научиш да обичаш и да се доверяваш на хората отново. Нейните герои не са съвършени, майчинството не е съвършено и любовта не е съвършена, но е вечна.

Освен това това е първата книга, издадена у нас с четири корици - всяка от тях предава чрез езика на цветята най-важните послания на романа: жълт нарцис за ново начало и надежда, индийски лотос за душевна чистота, червена роза за любов, вероника за вярност и всеотдайност.

Ванеса Дифенбо използва собствения си опит в системата на приемните семейства за написването на книгата „Езикът на цветята”, но успява да отиде отвъд конкретния социален проблем и да създаде един прекрасен роман за любовта. 

Книгата поставя на фокус и разговор за подготовката и подкрепата, от която се нуждаят хората, решени да станат приемни родители.

5% от цената на всяка продадена книга ИК „Кръгозор” ще задели във фонд, подкрепящ инициатива на "Националната асоциация за приемна грижа" в България.