Бионсе дава началото на една нова ера на свобода, вдъхновение и артистичност със седмия си студиен албум, наречен Renaissance. Тавата излиза шест години след появата на силно аплодирания от критиците проект Lemonade, издаден изненадващо през 2016 г.

Магията на Renaissance е и в извисяващите се вокали на Бионсе - богати, прочувствени, на моменти уязвими и изпълнени със страст, които биват допълнени от запомнящи се, дръзки и емоционални текстове.

Издавайки албума без допълнителни визуални елементи, музикалната суперзвезда дава на феновете си възможността да се потопят в процеса на слушането, наслаждавайки се на всеки миг от скъпоценната продукция.

Докато “Break My Soul” - първият сингъл от колекцията - бива представен с минималистично лирик видео, издаването на Renaissance без съпътстващи визуализации е ход, променящ културата и дефиниращ ера на преоткриване.

Тя продължи нетрадиционното разпространение с издаването на първото парче от албума в полунощ, в деня на лятното слънцестоене. Албумът е празник за клубната ера - кулминация на свободата, бягството и екстаза, предразполагащи хората творчески да изразят себе си чрез ритъма.

„Създаването на този албум ми даде свободата да мечтая и да намеря бягство в тежките времена, които настанаха за света. Това ми позволи да се почувствам приключенски настроена в момент, в който всичко беше в застой“, казва Бионсе.

„Исках да създам място, където всеки да се чувства в безопасност и да не бъде съден - място без перфекционизъм и тежки мисли. Място, където да бъдем свободни. Беше красиво пътешествие. Надявам се тази музика да ви донесе радост, да ви вдъхнови и да ви накара да се почувствате уникални, силни и красиви”, допълва соул кралицата за сътворяването новия си албум.

С екип от талантливи сътрудници, включително The-Dream, Nile Rodgers, NOVA, NO ID, Raphael Saadiq, Mike Dean, Honey Dijon, Chris Penny, Luke Solomon, Skrillex, Beam, Big Freedia, Grace Jones и Tems, Beyoncé „преоткрива музиката“, както The Times of London описва албума.

Траклист на Renaissance:

1. I’M THAT GIRL

2. COZY

3. ALIEN SUPERSTAR

4. CUFF IT

5. ENERGY (FEAT. BEAM)

6. BREAK MY SOUL

7. CHURCH GIRL

8. PLASTIC OFF THE SOFA

9. VIRGO’S GROOVE

10. MOVE (FEAT. GRACE JONES, TEMS)

11. HEATED

12. THIQUE

13. ALL UP IN YOUR MIND

14. AMERICA HAS A PROBLEM

15. PURE/HONEY

16. SUMMER RENAISSANCE