Бионсе публикува в Инстаграм профила си снимка на дългоочаквания си нов албум Renaissance, който трябва да излезе на 29 юли - снимката на полуголата певица, яздеща кон, взриви интернет.

Потребителите в интернет веднага започнаха да обсъждат корицата, радвайки се на изданието, измисляйки мемове и опитвайки се да разгадаят препратките.

Най-очевидният източник на вдъхновение е, разбира се, образът на благородната лейди Годайва, която според легендата е яздила гола по улиците на Ковънтри в средновековна Англия, за да намали съпругът й прекомерните данъци на местните жители. В изкуството този образ е много популярен - лейди Годайва е изобразена в много картини и увековечена в скулптури.

Друга препратка може да бъде снимка на Бианка Джагър, която през 1977 г., по време на празнуването на рождения си ден в легендарния клуб "Студио 54", язди до клуба на бял кон.

Самата Бионсе наскоро загатна как ще изглежда обложката на албума – тя също позира на кон на корицата на новия брой на "Вог".

"Renaissance" бележи първото солово усилие на певицата след изключително популярния и дълбоко личен албум "Lemonade" от 2016 г., пише още БГНЕС.

За новото си произведение певицата написа следното в Инстаграм: „Създаването на този албум ми даде възможност да мечтая и да намеря спасение в едно ужасно време за света. Целта ми беше да създам безопасно място, където няма място за осъждане. Кътче, в което си свободен от перфекционизъм и самонавиване“.