Емили Ратайковски е един от най-известните модели в света, но тази слава си има цена. Тя разказва за опита си в развлекателната индустрия в статия за „Лос Анджелис таймс“, в която подробно описва причините да изостави актьорския свят. Всички – от подражателите на Харви Уайнстийн до собствените ѝ агенти, доведоха Ратайковски до един извод: "Холивуд е прецакан!".

Всичко започва с музикален клип. Емили Ратайковски изгря в светлината на прожекторите в противоречивия музикален клип на Робин Тик към песента "Blurred Lines". Оттогава тя се превърна в модна икона, кралица на Instagram и главна филмова актриса. 

Първата ѝ роля е заедно с Бен Афлек и Розамунд Пайк във филма "Изчезнало момиче" от 2014 г.

Актьорската ѝ кариера я отвежда до проекти на високо ниво. Участва заедно с Ейми Шумър във филма "Чувствам се красива" и със Зак Ефрон в "Светът е наш". "Но не се чувствах така: "О, аз съм артист, който изпълнява и това е моят отдушник", казва Емили Ратайковски.

"Чувствах се като парче месо, което хората оценяват и казват: "Има ли тя нещо друго освен гърдите си?".

Ратайковски си спомня за едно парти, на което е присъствала с вече бившия си съпруг, продуцента Себастиан Беър-Маклард. По време на събитието агентът на съпруга ѝ се приближил до нея пиян, за да каже, че славата ѝ я прави "като Памела Андерсън преди хепатит С".

Актрисата е задушена от гняв и отвращение. "Мислех си за начина, по който Беър-Маклард се плъзгаше през залата – стая, пълна с мъже, които само преди две години бяха целували пръстена на Харви Уайнстийн и насърчаваха младите си клиентки да се срещат с него в хотелски стаи", пише Ратайковски. "Мразех, че съпругът ми изобщо е бил свързан с тези мъже."

Емили Ратайковски се разведе през 2022 г. Подозренията, че Беър-Маклард е изневерявал на Ратайковски наскоро отново се разпалиха, когато срещу продуцента бяха повдигнати обвинения в сексуално насилие, за някои от които се твърди, че са се случили, докато е бил женен за Ратайковски, припомня БГНЕС.