Емили Ратайковски позира за корицата на Harper's Bazaar и даде интервю за списанието, в което говори за развода със съпруга си, за нова връзка и за печеленето на пари от сексуализирането на собствения си образ.

По-рано стана известно, че тя е подала молба за развод заради постоянните изнемери на съпруга й. Тя сподели, че постоянно изпитва различни чувства по този въпрос - или гняв, или тъга, или вълнение, а понякога "радост и лекомислие".

„Единственото хубаво нещо във всичко това е, че чувствам всички тези неща, което е хубаво, защото ме кара да вярвам, че ще се оправя“, казва Емили.

Ратайковски казва, че отношението й към мъжете се е променило. Преди това тя не мислила колко харесва потенциалния партньор, а е мислила дали той я харесва: „Беше ми трудно да отида на среща с някого и да мисля дали ми харесва или не. Мислех си как ме възприемат, какво искат от мен и какво означава това за мен самата“.

Сега житейските приоритети на Емили също са се променили - това се е случило, след като е станала майка. Най-важното нещо за нея е синът й и тя се опитва да мисли какво ще бъде по-добре за него.

Снимка: Getty Images

Ратайковски също признава, че вече не е сама, като по-рано тя бе забелязан на среща с диджея Horacio Rispo. Освен това преди това имаше слухове за нейния роман с Брад Пит, но тези слухове не бяха потвърдени.

Емили Ратайковски и Себастиан Биър-МакКлард се ожениха след тримесечна връзка през 2018 г., а миналата година им се роди син. По-рано тази година стана известно за раздялата им.

В интервюто американската моделка призна, че с активното публикуване на еротични снимки умишлено сексуализира образа си, за да печели пари, пише още БГНЕС.

Изданието припомня, че през 2021 г. Франсис Хауген разкри вътрешен документ на социалната мрежа Фейсбук, в който се казва, че използването на Инстаграм влияе негативно на психичното здраве на подрастващите - особено на момичетата, при които може да предизвика склонности към самоубийство. Но социалните мрежи не са променили практиките си.

„Признавам, че сексуализирането и публикуването на снимки, които поддържат съществуващите стандарти за красота, е трудна тема. Не се опитвам да се отметна от отговорността“, отговори Ратайковски на въпроса дали признава, че е замесена в проблема.

Въпреки това, отбеляза тя, използването на собствената й сексуалност й помага да печели пари.

„Не мисля, че щях да продам толкова много книги, ако не бях направил това. Така работи светът. Всички ние сме части от системи, с които не сме съгласни“, свива рамене тя. „Ако спра да публикувам тези снимки, какво ще се промени?“, отговаря тя с въпрос на питането какво може да направи, за да промени ситуацията.

„Искам да се покажа на света според собствените ми условия и да му се наслаждавам, без да мисля дали съм добра или лоша феминистка“, обобщава актрисата.

Емили Ратайковски е на 31 години. През ноември 2021 г. тя издаде колекция от есета „Моето тяло“, която говори за семейството, сексизма и сексуалното възприемане на жените.