Емили Ратайковски остро разкритикува новия биографичен филм за Мерилин Монро "Блондинка" за това, че "фетишизира женската болка".

31-годишната актриса упрекна биографичния филм на режисьора Андрю Доминик за холивудската икона, в който главната роля се изпълнява от Ана де Армас, за начина, по който е представена покойната Монро - макар да призна, че всъщност не е гледала целия филм.

Говорейки в TikTok, Ратайковски заяви: "Не съм изненадана да чуя, че това е поредният филм, фетишизиращ женската болка, дори завършващата със смърт".

Позовавайки се на колективната мания по страданията на Бритни Спиърс, покойната Ейми Уайнхаус и смъртта на принцеса Даяна, Емили настоя, че като общество "обичаме да фетишизираме женската болка... Обсебени сме от мъртви момичета и техните серийни убийци. Мисля, че го правим по много, много различни начини".

Снимка: NETFLIX

Авторката на "Моето тяло" призовава жените да се "разгневят малко повече и обществото да промени начина, по който гледа на тях, пише още БГНЕС.

"В момента обществото е в състояние да се промени и аз искам това да се промени. Но си мислех, знаете ли кое е малко трудно да се фетишизира? Гневът. Гневът е труден за фетишизиране. Затова имам предложение. Мисля, че всички ние трябва да бъдем малко по-разгневени и така ще бъдем и по-малко изключени"", казва още тя.

Вижте в следващото видео повече за актрисата Ана де Армас, кояот изпълнява ролята на Мерилин Монро в "Блондинка":