Песента "One Kiss" на Дуа Липа и Калвин Харис се е превърнала в нещо като втори химн на "Ливърпул" през последните няколко години. Тя става хит около месец преди финала на Шампионската лига в Киев през 2018 г., който певицата от косоварски произход откри. 

По време на шоуто в Киев преди първия съдийски сигнал, мърсисайдци опъват плакат на една от трибуните със снимка на Стивън Джерард, който целува трофея и слоган "One kiss is all it takes". В момента, в който изпълнението на песента започва, всички "червени" фенове започват да пеят с цяло гърло.

Английският тим загуби финала от "Реал" Мадрид, но песента започва да набира все по-голяма популярност сред феновете, а и сред самите футболисти. По-късно Дуа Липа споделя:

"Един от най-хубавите моменти беше, когато по-късно видях видеото на привържениците, които пееха заедно с мен. Почувствах се много горда. Изключително съм благодарна на феновете. Това беше прекрасно, а аз съм изключителна късметлийка."

Песента, в изпълнение на феновете на мърсисайдци, огласяше трибуните и след финала за Купата на лигата през февруари тази година, който тимът на Юрген Клоп спечели срещу "Челси" след изпълнение на дузпи.

Песента се чуваше от всеки ъгъл на Париж и при тазгодишния финал на Шампионската лига, спечелен от "Реал" с 1:0.

Вижте повече за песента на Дуа Липа и Калвин Харис в спортния сайта на bTV.