Истинско пиршество за душата ви очаква на 12 февруари от 18:30 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ – да се настроите на романтична вълна за Свети Валентин със стиховете на най-обичаните поети на любовта: Евтим Евтимов, Маргарита Петкова и Добромир Банев.

14 февруари е денят, в който честваме любовта и виното, независимо кой какво ще предпочете като празник в личния си календар.

На събитието ще бъде първото официално представяне на изящния том „Крадец на обич“ на незабравимия Евтим Евтимов, където са включени най-популярните му стихове, както и последните му, написани преди той да си отиде от този свят.

В събитието ще участва и неговият син – поетът Венко Евтимов. Литературният критик и издател Пламен Тотев ще разкаже любопитни истории, свързани с творческия път на Евтим Евтимов, както и за работата си като съставител на „Крадец на обич“.

Маргарита Петкова и Добромир Банев отново са в творчески тандем.

Под форма на поетичен диалог двамата ще представят избрани стихотворения от най-новите си книги: Маргарита Петкова – „Бели нощи“ и „Още бели нощи“, Добромир Банев – „Всички дни ще се казват неделя“, както и съвместната „Абсурдни времена“.

Премиерите на тези книги се превърнаха в големи литературни събития, но ако сте били възпрепятствани тогава да станете част от тях, сега имате нова възможност да се срещнете с любимите автори.

Маргарита Петкова и Добромир Банев - както винаги - с радост ще споделят свои интересни съвместни преживявания пред публиката, както и спомени за Евтим Евтимов. Книгите ще могат да бъдат закупени на място и всеки желаещ ще получи автограф от двамата автори – за себе си или за любим човек, когото иска да зарадва за празника с едни от най-хубавите български стихове, възпяващи любовта.

Входът на събитието е свободен.

  • Защо Ергенът Алек Младенов иска да има 6 деца (ВИДЕО)
  • "Да"? По-щастливи и здрави ли са женените от хората, които никога не са сключвали брак
  • Любовно късметче за 27 февруари: За силата, която дава обичта към себе си и другите
  • Любовно късметче за 26 февруари: За най-важния човек, когото трябва да промениш
  • Любовно късметче за 25 февруари: За истинското значение да си красив
  • Ирина Карабаджак от "Ергенът" 2 за секса, енергийния обмен и защо жената обича с ушите
  • Любовно късметче за 24 февруари: За запълването на самотата с друг човек или чужди емоции
  • Кои са двете дами с деца в "Ергенът" 3 (ВИДЕО)
  • Любовно късметче за 23 февруари: За истинския рай в живота
  • Жизел Бюндхен има нова любов - ето с кого замени Том Брейди (СНИМКИ + ВИДЕО)