Броени часове остават до тазгодишната церемония на наградите "Грами"! Най-вълнуващата вечер за музиката тази година ще бъде на 8 февруари  в Лос Анджелис и ще включва изпълнения на живо от Кейти Пери, Beck, Sia, Ед Шийран, Крис Мартин, Сам Смит и др.

Докато чакаме да разберем кои от любимците ни ще спечелят златните грамофончета тази година, нека си припомним някои от най-запомнящите се моменти от церемониите на наградите "Грами" през последните 10 години, които вълнуваха интернет обитателите, дълго след края на официалната церемония.

Бионсе 2014

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



През 2014 Бионсе откри церемонията на наградите „Грами” с впечатляващо изпълнение на хита си Drunk In Love. Подобно на познатата сцена от култовия филм „Флашданс”, Бионсе прикова очите на милионите зрители на церемонията с изкусителен танц върху стол. Естествено, и Jay Z се появи на сцената за неговия куплет от парчето и за радост на феновете на звездното музикално семейство. И така в социалните мрежи се роди хаштагът #surfboart... Останалото е история... която тези двамата продължават да пишат!

Шапката на Pharrell

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Винтидж аксесоарът от колекцията на Вивиа нУестууд, с който Pharrell се появи на миналогодишната церемония на наградите, стана такъв хит, че вече е в Музея на наградите „Грами”. И може би така е най-добре, защото едва ли има друг човек на планетата, на когото тази шапка би изглеждала добре.

Голямата сватба 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Миналата година Мадона и Куин Латифа символично венчаха 33 хомосексуални двойки по време на церемонията. Кейти Пери хвана букета, ако се чудите – събитие, което бе посрещнато с възторг от 13-те милиона последователи на певицата в Twitter, които групово аплодираха с хаштага #samelove.

Костюмари

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Джъстин Тимбърлейк се завърна на музикалната сцена, след кратко отсъствие в полза на киното, през 2013г. с цели два албума - The 20/20 Experience (2013) и The 20/20 Experience – 2 of 2 (2013). Един от първите големи хитове, които предшестваха двата проекта, бе парчето Suit&Tie, което Джъстин изпълни заедно с Jay Z на церемонията в началото на същата година.

Адел е добре!

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



На церемонията през 2012-а Адел направи символично завръщане на сцената, след като феновете й трябваше да изтърпят краткото й „пенсиониране” по болест, наложено от операция на гърлото. Сигурни сме, че милиони почитатели на талантливата британка по целия свят не са дишали в началото на Rolling In The Deep, докато не се убедиха, че гласът на певицата си е все така могъщ!

За Уитни

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Светът загуби Уитни Хюстън в навечерието на наградите „Грами” през 2012г. Едва ли имаше по-подходящ начин да бъде почетена великата изпълнителка от хита I Will Always Love You в изпълнение на Дженифър Хъдсън.

Излюпването на Гага

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Лейди Гага спечели 3 награди „Грами” през 2011г., но интернет потребителите бяха много по-впечатлени от нестандартния начин, по който певицата се появи на червения килим на церемонията – затворена в гигантско яйце.

Високо с P!nk 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



“През цялото време си мислех, че ще се приземя на голото си дупе”, сподели P!nk след впечатляващото си акробатично изпълнение на песента Glitter in the Air на церемонията през 2010-а. Да, P!nk, и ние през цялото време се страхувахме от същото!

Бионсе и Тина Търнър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



През 2008г. великата Тина Търнър и Бионсе излязоха заедно на сцената на церемонията за паметно изпълнение на песента Proud Mary. Лос Анджелис сигурно още се тресе от това шоу!

Дебютът на Ейми

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



2008г. бе годината на Ейми Уайнхаус. Певицата спечели 5 награди за дебютния си албум Back To Black.

Мармалад

Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Ако не помните (или дори не знаете), че Кристина Агилера, Pink, Мая и Lil Kim имаха обща песен – Lady Marmalade, значи не сте от нашето поколение. Четирите дами изпълниха хита си на церемонията през 2002г. и зашеметиха всички не само с гласовите си възможности, а и с оскъдното си облекло.