Мик Джагър не чувства никакво удовлетворение от живота по време на локдауна, ако можем да направим референция към песента "(I Can't Get No) Satisfaction" на групата му "Ролинг Стоунс".

Във вторник Мик Джагър пусна изненадваща нова песен в колаборация с Дейв Грол, фронтмена на Foo Fighters.

Парчето "Easy Sleazy" разглежда всички ключови моменти от 2020 г., включително конспиративните теории за ваксините срещу COVID-19 и "затвора", който представлява животът между четирите стени вкъщи.

Докато Грол е зад барабаните и свири на китарата, Джагър пее иронично текстове като "Земята е плоска и студена / Никога не се затопля / Полюсите се превърнаха в киша / Второто пришествие закъснява / Извънземните са сред нас."

Джагър не пропуска да се пошегува и с антиваксърите, както са известни противниците на ваксините, пеейки: "Сложих си ваксината / Бил Гейтс е в кръвта ми / Контролират ума ми".

Не всичко е обречено и мрачно, като във втората половина на парчето Джагър празнува края на локдауна и твърди, че "всички сме се върнали в рая."

"Това е песен, която написах за края на локдауна - с толкова нужния ни оптимизъм", казва 77-годишният Джагър.

Дейв Грол пък казва, че да се съберат заедно с Джагър за записите на песента "е била сбъдната мечта". Грол преди това свири с Джагър по време на участието му шоуто Saturday Night Live през 2012 г.

Песента "Easy Sleazy" може да се разглежда и като продължение на темите, които Джагър изследва в парчето "Living in a Ghost Town" на "Ролинг Стоунс" от 2020 г. 

Гледайте музикалния видеоклип към "Easy Sleazy" по-долу.