Носителката на „Златния Орфей“ и още десетки награди от български и международни конкурси и фестивали Маргарита Хранова се завръща на музикалния небосклон. Този път с разтърсваща балада, в която тъгува по своята голяма и непрежалима любов – „Ти ела“.

Автор на музиката и аранжимента на баладата „Ти ела“ е композиторът Милен Македонски, а текстът е на поета и автор на музикална поредица по bTV Костадин Филипов.

Снимка: Йордан Петков

Песента „Ти ела“ е подарък от авторите за гласовитата и неуморна поп звезда по повод нейния рожден ден в края на 2020 г., а видеоклипът е комплимент от двамата за нейния имен ден – Цветница.

Мелодията е създадена конкретно за гласа на Марги от Милен Македонски. Двамата имат вече издаден авторски албум през 2017 г. – „Копнеж“. В годините песни на талантливия композитор и преподавател в НУИ “Панайот Пипков” в Плевен са печелили редица музикални форуми в цялата страна.

Снимка: Йордан Петков

Впечатлен от въздействащата мелодия, журналистът и автор на сборници с лирика и новели (“На дъх от лятото“, 2019, и „Ангела и Джема“, 2021) Костадин Филипов създал текста буквално за няколко часа.

Не е случаен и изборът за ден и място на премиерата – авторската телевизионна поредица на Костадин Филипов – „Разкажи ми песен“, която е част от предаването „Преди обед“. На 15 април след 11.30 ч. зрителите на bTV първи ще чуят и видят новия проект на обичаната Маргарита Хранова. В същия час почитателите на ангелогласната певица ще могат да се насладят на „Ти ела“ и в нейния канал в YouTube. 

Видеоклипът на „Ти ела“ е заснет от режисьора Йордан Петков и оператора Георги Врабчев. За своя изтънчен външен вид Марги Хранова се е доверила на роклите на „Alfa Brides“.

 

Снимка: Йордан Петков