В предаването “Преди обед” по bTV легендарната Маргарита Хранова разказа за творческия път, довел я до най-емблематичната ѝ и обичана песен - “Устрем”.

Тя сподели, че песента е създадена през 1976 г. след една случайна среща между поетесата Петя Иванова и композиторът Найден Андреев. Андреев е имал възможност да прочете стихотворението на Петя Иванова и моментално му е хрумнала мелодията, която малко след това е създал.

Когато се е обадил на Маргарита Хранова, с която са се познавали и са работили и преди, ѝ е заявил, че ѝ е написал песента, с която ще спечели популярния конкурс “Златният Орфей”. Двамата са започнали да работят по песента и сами са били изумени колко добре се получава.

Преди конкурса Маргарита Хранова е трябвало да се яви на предварително прослушване и всички, които я чули, също са били убедени, че това е песента, която ще получи голямата награда. Певицата дори си е направила специален тоалет, убедена, ще че бъде победителката.

За изненада на всички, песента не само не получила първа награда, а дори останала на трето място. Въпреки това разочарование, Маргарита продължава да изпълнява песента в редица други национални и международни конкурси и е спечелила няколко първи награди.

Днес тя казва, че това е песента, която ѝ е донесла най-много признания и се е белязала целия ѝ живот. Цялото интервю може да видите във видеото.

Пълните епизоди на “Преди обед” може да гледате на btvplus.bg