Филмът "Кръстницата" с Изабел Юпер ще даде старт на шестото издание на фестивала CineLibri, като откриваща церемония ще се проведе в зала 1 на НДК.

Шестото издание на кино-литературния фестивал започва на 18 октомври, като мотото му е "Възпитание на чувствата". Тази година CineLibri ще продължи до 8 ноември. 

Откриването на фестa се явява първото събитие, за което зала 1 на НДК отваря врати след старта на карантината, наложена от COVID-19 пандемията. 

В духа на темата на фестивала на 18 октомври от 19:00 ч. зрителите ще станат свидетели на изненадващ музикален пърформанс, който търси отговор на въпроса: "Защо си ми, любов, кажи?".

След това зрителите ще могат да видят на голям екран забележителната френска актриса Изабел Юпер в една свежа, забавна и нееднозначна комедия - "Кръстницата". 

Филмът разказва за преуморена, зле платена преводачка от френски на арабски, която отговаря за телефонното наблюдение към полицейски отдел за борба с наркотиците. 

Когато си дава сметка, че познава майката на един от подслушваните наркодилъри, Пасианс решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика. 

Скоро тя ще мобилизира всичките си знания и възможности, за да изгради своя собствена престъпна мрежа, и ще се сдобие с прозвището "Мама Марихуана".

Вижте трейлъра на "Кръстницата" с Изабел Юпер във видеото по-долу.