"Дисни" е обявил нов сериал от вселената на "Междузвездни войни" с участието на Джъд Лоу по време на "Star Wars Celebration" - четиридневно събиране, което се провежда на всеки няколко години и обикновено е свързано с новите филми. 

Присъстващите фенове на събитието в Анахайм, Калифорния, са били първите, които гледаха два епизода от сериала на "Оби-Уан Кеноби" с Юън Макгрегър ден преди старта му в стрийминг платформата Disney+.

Макгрегър и Хейдън Кристенсен, които се превъплъщават в ролите си от филмовата трилогия "Междузвездни войни" за сериала за емблематичния майстор джедай и неговия чирак, превърнал се във врага Дарт Вейдър, също са присъствали на събитието.

Джъд Лоу ще се появи в сериала "Skeleton Crew", създаден от режисьора на "Спайдър-мен: Няма път към дома" Джон Уотс.

"Това е история за група деца на около 10 години от една малка планета, които случайно се изгубват в галактиката на "Междузвездни войни", каза Уотс.

"Дисни" купи Lucasfilm за 4 млрд. долара през 2012 г. и веднага започна да създава филми от вселената на "Междузвездни войни" - включително нова трилогия и спинофите "Соло" и "Rogue One", но оттогава забави производството на "Междузвездни войни" на голям екран. Решението бе последвано от намаляване на приходите в боксофиса и смесени отзиви, както и важния старт на стрийминг услугата Disney+.

От старта си през 2019 г. Disney+ набра над 130 млн. абонати, което опроверга очакванията на повечето анализатори, а създателят на хитовия стартов сериал "Мандалорианецът" Джон Фавро благодари на феновете на "Междузвездни войни" за ролята им в бързия възход.

Тони Гилрой, който е сценарист на екшън филмите за Джейсън Борн, заяви, че действието на друг нов сериал "Андор" ще се развива пет години преди спинофа "Rogue One" и ще включва два сезона по 12 епизода. Завръщащата се звезда Диего Луна заяви, че сериалът ще представя по-млада, по-егоистична версия на неговия герой Касиан Андор - пилот, който се жертва в края на филма, за да се бори с Империята.

"Хубавото на този сериал е, че няма как да ме убият", пошегува се той.

Фавро потвърди, че току-що са започнали снимките на още един сериал - "Асока", който включва участието на Росарио Доусън, пише още БГНЕС.

Ръководителят на Lucasfilm Катлийн Кенеди заяви пред "Варайъти", че ще има "много време да се представят" предстоящите филми в бъдеще. Презентацията завърши с изпълнение на ветерана композитор Джон Уилямс, който дирижира оркестър с последната си композирана музика за "Оби-Уан Кеноби".