“Дисни” се готвят да направят поредната игрална версия на класически анимационен филм - “Питър Пан”. Проектът е на съвсем начален етап, но изглежда студиото вече е намерило един от най-важните персонажи. Очаква се британският актьор Джъд Лоу, когото последно гледахме в сериала “Новият папа” с Джон Малкович, да изиграе ролята на злодея капитан Хук.

Снимка: Getty Images

Преди Лоу в игрални версии на Хук са влизали актьорите Дъстин Хофман, Джейсън Айзъкс и Гарет Хедлънд.

Миналата година “Дисни” успяха да изкарат много пари благодарение на игрални версии на любими анимационни филми. Игралните “Цар лъв” и “Аладин” успяха да спечелят по над 1 млрд. долара. Успехът на “Аладин” беше толкова голям, че студиото вече работи по продължение.

Капитан Хук е един от любимите злодеи от филмите на "Дисни"
Снимка: Getty Images

Създателите на филма обаче имат причина да се притесняват, тъй като досега всички игрални филми за Питър Пан се провалят. Като се започне от “Хук” на режисьора Стивън Спилбърг, който получи 5 номинации за “Оскар”, но беше помлян от критиците и се стигне до “Пан” от 2015 г., който беше пълен провал и не само не излезе на печалба, но не успя да покрие и бюджета си.

Въпреки тази притеснителна статистика на игралните филми по историята на Джеймз М. Бари, “Дисни” планират да пуснат филма по кината, а не директно на стрийминг платформата си.