Световноизвестният български музикант, продуцент и мултиинструменталист Георги Линев, познат най-вече с проекта си Kan Wakan, се завръща с нов видеоклип към парчето си "Never Call".

"Основна тема на песента, а също и на видеото, е в това да намериш сили, за да потърсиш помощ. Да се бориш с менталните проблеми. И от друга страна - да не поставяш егото си пред това да помогнеш на близък в нужда", споделя Линев.

"Сюжетът проследява историята с двама протагонисти паралелно. Единият потъва все по-дълбоко в депресията си и това постепенно се проявява в чудовищен физически вид за външния свят. Другият е наясно през какво минава неговия приятел, но вместо да се изправи срещу чудовището, за да потуши огъня, той постепенно бронира емоциите си все повече и води битки, които знае че ще спечели. Двамата герои се срещат впоследствие след вълнуващ обрат", допълва той.

Снимка: Христо Йорданов

Видеоклипът е заснет в София и режисиран от талантливото младо дуо Мартин Бисеров и Габриел Пендов, като последният също така влиза в ролята на един от главните герои заедно с певицата и модел Евелин Малезанова.

В края на миналата година Kan Wakan издаде третия си студиен албум Phantasmagoria Vol.2 - част от трилогия, в която композиторът и продуцент изследва понятието за "фантасмагория" - "поредица от истински, или въображаеми образи, които изглеждат като сън". Темите във Phantasmagoria Vol.2 са футуристични, но същевременно - заземяващи и свързани с настоящето.

"Понякога, когато имаме нужда от помощ, първо я търсим навсякъде другаде, но не и при най-близките си", коментира тогава Линев вдъхновението зад парчето "Never Call" в интервю пред Ladyzone.bg. Артистът сподели и за колаборацията си с американския рапър Baby Keem, който този месец спечели награда "Грами" за най-добро рап изпълнение за парчето "Family Ties" с Кендрик Ламар. Baby Keem имаше още две номинации за златни грамофончета - за най-добър нов артист и най-добра рап песен. Новоизгряващата американска звезда използва семпъл от трака "Unlucky" на Kan Wakan (от албума Phantasmagoria Vol. 1), за да го включи в парчето си "Scapegoats", което част от новия му албум "The Melodic Blue". 

Снимка: Getty Images

Как се стига до всичко това и какъв успех постига песента зад Океана? Ето какво сподели Линев пред Ladyzone.bg през миналия ноември.

Снимка: Христо Йорданов

"Той ми пишеше често в Инстаграм миналото лято. Бях на морето с приятели и режех домати за шопска салата, когато изведнъж телефонът ми извибрира - получих съобщение от Baby Keem, в което пишеше че е голям фен на музиката ми. Бях чувал името му преди това, но всъщност не знаех много за него, така че изслушах всичката му музика. Намерих за наистина интересен начина, по който той реди думите си, както и нестандартната му гледна точка. Колажът от звуци, които събира като фон на всичко това, ми се стори много свеж и мога да кажа, че зад изкуството му има мисъл и смисъл. Поддържахме връзка с идеята, че ще записваме музика заедно", споделя Линев.

Снимка: Getty Images

"Няколко месеца по-късно неговият адвокат ми изпрати имейл с молба за разрешение да използват "Unlucky" и получих демо, в което Джеймс Блейк също пееше във втората половина на песента. Бях в пълен шок, защото той също е един от любимите ми съвременни изпълнители. Разбира се, казах "да" за използването на семпъла от парчето ми. Няколко седмици по-късно чух песента в албума и разбрах, че вокалът на Джеймс Блейк е отпаднал от песента, като към парчето е добавен вокален семпъл на Serpentwithfeet - друг брилянтен изпълнител, на който съм голям фен. Като цяло бях благодарен, че станах част от проекта. Албумът дебютира на пета позиция в класацията "Билборд Хот 100", а песента "Scapegoats" се превърна в трейлър на албума му "The Melodic Blue", който е наистина страхотен", допълва той.