От "Хубава жена" до "Яж, моли се и обичай", филмите на Джулия Робъртс често са от онези, които нямаме против да гледаме повече от веднъж. Героините й ни карат да се смеем, да плачем или ни настройват за романтична вечер с любимия. Робъртс избира вдъхновяващи героини, а извън екрана изглежда като момиче, с което бихме искали да сме приятелки. Филмите й са много, често са съобразени с женската чувствителност и емоционалност, но ние все пак се спряхме на 5, които са ни наистина любими:

Хубава жена

В този филм Джулия е прекрасна - секси, чувствителна и бъбрива проститутка, която намира своя принц и изоставя завинаги мръсните улици зад гърба си. Няма да е грешно, ако кажем, че именно тази й роля й спечели световна слава и любовта на публиката. Не е изнендващ и фактът, че Робъртс и Ричард Гиър се събраха на екрана цели 10 години по-късно, за да заснемат "Булката беглец" - химията помежду им винаги кара публиката да мечтае за романтика  - точно като тяхната.

Сватбата на най-добрия ми приятел

Да се влюбиш в най-добрия си приятел, без той дори да подозира, не е рядко срещано явление. В този филм героинята на Джулия Робъртс е нахакана, игрива и остроумна. Романтичен филм, който ни кара да се смеем - какво по-приятно от това?

 

Нотинг хил

"Аз съм просто едно момиче, което стои пред момче и го моли да я обича" - казва Анна Скот в този филм. В ролята - Джулия Робъртс, разбира се. Това често е всичко, което една жена наистина иска - някой да я обича. В случая - може и да не е толкова лесно, когато въпросната жена е най-известната актриса в света. Филмът е умна и романтична любовна история, която ни позволява да надникнем зад завесите на известните и да се зачудим какво би станало, ако някой съвсем обикновен мъж се влюби в звезда. Хю Грант е в ролята на Уилям - хубав собственик на книжарница, но всичко в живота му се променя, когато Анна Скот прекрачва прага й.

Ерин Брокович

Ролята на Джулия Робъртс в този филм е доста различна от тези в предните изброени. В него една майка се бори със системата, с гигантите и отстоява правата си - брилянтна роля от страна на Джулия, която се въплъщава убедително в Ерин Брокович, която - само между другото - е истинска и целият филм е по реално случила се история.

Яж, моли се и обичай

Книгата на Елизабет Гилбърт пожъна невероятен успех, а филмът по нея - дори повече. В него една жена обикаля целия свят, за да открие себе си и да намери хармонията, която е загубила някъде по пътя си. Робъртс изиграва поредна чудесна роля, а филмът е искрен, приятен и вдъхновяващ.

Ако тези заглавия не са ви достатъчни - вижте също и "Отблизо", "Усмивката на Мона Лиза" или "Сребърни магнолии". Защото всеки от тях си заслужава да бъде гледан поне веднъж.