Ето го и продължението на любимия списък книги на актрисата Рийз Уидърспуун. Ако пък сте пропуснали първите 11 находки от колекцията й, заповядайте:

12. „Големите малки лъжи“ от Лиан Мориарти


В първата част стана ясно, че актрисата от „Професия блондинка“ харесва много Лиан Мориарти. Но този роман е свързан по-тясно с Рийз, защото по него е филмиран едноименния сериал, в който тя участва. В него се разказва за три жени, които имат деца, учещи в едно училище. Трите дами се оказва, че са по-свързани една с друга, отколкото самите те са подозирали.

13. The Dry от Джейн Харпър


„Няма да искате да я оставите“, пише Уидърспуун за книга в профила си в Инстаграм. В нея се разказва за федералния агент Арън Фолк, който десетилетия след обвинение в убийство, се връща в родния град за погребението на най-добрия си приятел, който се е застрелял, след като е убил жена си и сина си.

14. The Wonder (на български „Чудото“) от Ема Донахю


Либ, която е медицинска сестра, пътува до провинциална Ирландия, за да наблюдава момиче, за което се твърди, че не е поемало храна от 4 месеца. Чудо или измама се крият в основата на тази история? Актрисата нарича тази книга книга за дъждовни дни.

15. Radical Beauty от Дийпак Чопра и Кимбърли Снайдер

>„Зареждам се за уикенда“, пише под снимката Рийз, на която присъства освен книгата и едно зелено смути. Тя е ръководство, включващо практики и рецепти за по-здравословен и красив живот.

16. Adulting от Кели Уилямс Браун


„Чудесен подарък за всеки... възрастен“, казва за книгата актрисата.

17. It’s All Easy от Гуинет Полтроу


Книгата е кулинарна и естествено щом става дума за Гуинет – напълно здравословна. „Давам най-доброто от себе си @gwynethpaltrow, за да изглежда, че всичко е лесно. Пожелай ми късмет“, се обръща Рийз към колежката си по повод една от любимите си книги.

18. All Is Not Forgotten от Уенди Уолкър


„Какво би направил, за да защитиш детето си? Какви граници би пристъпил? Тази книга изследва тези въпроси и още много други“, отбелязва звездата по повод книгата.

19. Barbie and Ruth от Робин Джърбър
Рийз Уидърспуун планира да филмира историята, която разказва за барбара, която била вдъхновена от дъщеря си да създаде кукла, която изглежда като възрастен индивид, а не като дете.

20. Ashley’s War (на български „Войната на Ашли) от Гейл Цемах Лемън


Звездата била толкова разтърсена от книгата, че не можела да я остави: „Разказва се за група от смели жени от специалните части, които се сражават по време на войната в Афганистан. Тяхната сила и кураж са вдъхновение. П.С.: Гордея се, че ще разкажа тяхната история на големия екран.“

21. Luckiest Girl Alive (на български „Най-щастливото момиче на света“) от Джесика Нол


Ани привидно има всичко, за което може да се мечтае: секси фигура, бляскава кариера в модно списание, дизайнерски дрехи, красив и богат годеник. Но тя има тайна – болезнената й амбиция прикрива и болезнено преживяване от миналото...

22. In a Dark, Dark Wood (на български „В тъмната гора) от Рут Уеър


„Пригответе се да умрете от страх“, казва Рийз за книгата. „Когато четох за моминското парти, което завършва трагично, за малко да изгриза всичките си нокти.“