Арнолд Шварценегер заяви в социалните мрежи, че братята Владимир и Виталий Кличко са неговите герои в момента.

Холивудската звезда не скри възхищението си от боксовите легенди за храбростта, която проявяват в лицето на руската военна инвазия и агресия в Украйна.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин обяви война на Украйна, като изпрати хиляди войници в страната и нареди въздушни удари.

  • "Украинците не са тълпа, а армия!": Коя е Олена, жената до украинския президент Зеленски?
  • Шон Пен е обмислял да "хване оръжието", за да се бие с руснаците в Украйна
  • "Великден заедно": Над 20 музикални и визуални артисти се включват в благотворително събитие за украинските бежанци
  • Холандци създадоха лалета с цветовете на Украйна
  • Победителите в "Евровизия" Maneskin с песен в подкрепа на Украйна
  • "Пинк Флойд" с първа нова песен от 28 години насам - в подкрепа на Украйна
  • Помните ли момиченцето в червено от "Списъкът на Шиндлер"? Днес тя помага на украински бежанци
  • "Умора на материала" - чешки автор повдига завесата към ужасната истина за бежанците
  • Кръщене по време на война: малката Саломе
  • Жерар Депардийо осъди "безумните и неприемливи ексцесии" на Путин в Украйна

След съобщението Виталий Кличко, който е кмет на украинската столица Киев, и брат му Владимир отправиха призив към международните партньори да застанат единни в подкрепата си за Украйна.

Във видеото, публикувано в социалните мрежи, Владимир Кличко казва: "Призовавам всички международни партньори да наблюдават тази трагедия, която се случва днес в Украйна и тази безсмислена война, в която няма да има нито победители, нито губещи".

"Искам само да ви кажа, че трябва да останем единни срещу тази агресия - тази руска агресия. Не позволявайте това да продължава да се случва в Украйна, не позволявайте да се случва в Европа и евентуално в света. Обединени сме силни. Подкрепете Украйна, благодаря ви", казва той.

Смелостта на братята Кличко провокира Арнолд Шварценегер, изиграл култови роли като Терминатора и Конан Варварина, да изрази възхищението си в социалните мрежи.

Виталий Кличко
Снимка: Getty Images

В Туитър актьорът пише: "Виталий и Владимир Кличко, мисля за вас, приятели мои. Вие бяхте моите герои на ринга, вие сте моите герои и сега".

В публикация в Инстаграм профила си 74-годишният актьор заявява, че застава зад украинския народ през тези мрачна времена.

"Мислите ми са с украинския народ. Бях помолен да дам няколко интервюта, но вярвам, че новините трябва да продължат да се фокусират върху случващото се там - върху трагедията, която разби сърцата ни, и върху смелостта на украинския народ, който ни вдъхнови", заявява Шварценегер.