Случи се нещо, което изглеждаше почти невъзможно - Арнолд Шварценегер спря да ходи на фитнес. И причината за това е, че изискванията за носене на маски на закрити места не важат за фитнес залите в Калифорния. Бившият Губернатор на щата не желае да рискува.

Фитнесите в топлия щат бяха затворени през март заради пандемията от COVID-19, но правителството позволи да бъдат отворени миналия петък. Шварценегер, който преди да стане един от най-големите екшън актьори на всички времена е бил професионален бодибилдър, не е пропуснал възможността на отиде в любимия си фитнес, който ползва от години, съобщава сайтът wonderwall.com.

Арнолд Шварценегер през 1980 г.
Снимка: Getty Images

Актьорът обаче бил неприятно изненадан, когато забелязал, че някои от трениращите нямат маски на лицата си. Шварценегер попитал на рецепцията на фитнеса защо това се позволява и от там му отговорили, че правилата, забраняващи на много хора да се събират на едно място без мски, не важат за местата за тренировка.

Колкото и да държи на формата си, Шварценегер, който е почти на 73 години, спада към най-уязвимите от коронавируса хора, така че има основания да се притеснява.

Според сайтът “TMZ” Арнолд се е заканил, че ще тренира вкъщи, докато правилата не бъдат променени или докато не бъде открита ваксина.