"Не съм типичната майка, която си стои вкъщи", казва Анджелина Джоли в интервю за британското издание на "Вог". В мартенския брой те правят портрет на Анджелина, която е жена, майка и бунтовник по сърце.

"Винаги съм искала да имам много деца. Но по-скоро съм си се представяла да бродя някъде в джунглата, отколкото да си стоя у дома, без да мърдам. Справям се, защото децата много ми помагат. Ние сме един отбор. И дори да загоря яйцата, в края на деня това просто няма значение."

Анджелина живее заедно с шесте си деца Мадокс (19), Пакс (16), Захара (15), Шийло (14) и 12-годишните близнаци Вивиен и Нокс. С какво може да е пълен един такъв дом? Със смях, бърборене, храна, зайци, кучета, гущери, политически дебати, музика, срещи в Zoom. Всичко това е част от ежедевието на актрисата и децата й в момента. 

"Като гледам как Мадокс говори онлайн на руски или с познати в Корея, или Шийло казва "здрасти" на приятелите си в Намибия, разбирам, че вече има нов, глобален начин младите хора да се свързват помежду си. Така ще започнат да решават и проблемите ни."

Първият локдаун се случва точно след като Захара е била оперирана.

"Тъкмо се бяхме прибрали от болницата, щастливи, че тя е добре. Да си останем у дома в Лос Анджелис ни хареса."

Децата на Анджелина Джоли са от различни култури и раси. В това тя открива огромно богатство и основа за богат опит.

"Всички се учим един от друг. Някои от децата ми са осиновени и за мен е важно, че и те са избрали мен за майка."

Нейният съвет към родителите е да не учат децата си да правят добро и да чакат нещо да им се върне. "Можем да научим децата си, че доброто не е въпрос на дълг, а се прави заради чистата радост да обвържеш живота си с хората, които уважаваш."

Признава, че двете с майка си са си били най-добри приятелки. Прави същото и със своите деца и не пази тайни от тях. 

"Очаквам с нетърпение петдесетте. Макар че... бяхме на трамплина онзи ден и децата казаха: "Не, мамо, не прави това. Ще се нараниш." И си помислих, "Господи, не е ли смешно?" Един ден си екшън звезда, на другия децата ти казват да слезеш от батута, защото ще се нараниш."

Приема възрастта си с абсолютна наслада. 

"Харесва ми да съм по-зряла. Чувствам се много по-комфортно в средата на 40-те си години, отколкото когато бях по-млада. Може би защото... Не знам... Може би защото майка ми не живя дълго. Усещам годините като победа, а не като тъга."

В личен план последните няколко години са доста трудни за Анджелина. Тя се раздели със съпруга си Брат Пит и двамата дълго обсъждаха как да организират грижите за децата. 

"Фокусирах се върху "лечението" на семейството ни. Постепенно всичко се връща в релси. Ледът се топи бавно и кръвта се връща в тялото ми". 

На въпроса какво не знаят за нея хората отговаря така:

"По-скучна съм, отколкото хората си мислят. Особнячка съм."

Актрисата има силни интереси в областта на политиката и човешките права. Разказва, че като по-млада е била абсолютна бунтарка.скаше ми се да съборя системата. Минах през различни фази на яд и шок от това, че милиони хора по света са подложени на геноцид и са жертви на войни. Но разбрах, че трябва да се боря, за да променя системата отвътре."

В момента участва в проект за жени пчелари. Целта е да се обучават жени в различни страни да работят като такива. Началото е поставено в Камбоджа. 

Любимата модна марка на актрисата е "Гарлен". Има сантимент към нея, защото това е аромат, който свързва с майка си. "Със Захара ползваме техните парфюми, лосиона и душ гела. Харесва ми това, че с нея ще си спомняме една за друга чрез миризмата. Първият ми спомен от "Гарлен" беше миризмата на пудрата за лице на майка ми." 

По отношение на модата Анджелина е традиционалист.

"Инвестирам в качествени дрехи, а после ги нося до смърт. Не сменям често гардероба си. Това е едно от характерните за мен неща."