Когато стане въпрос за подобни "висши" способности сме склонни да мислим, че те са предназначени за определени избраници, щастливци, които са надарени със свръхестествени заложби.

Истината е, че всеки един от нас притежава тази сила, която ни води по пътя на личната себе реализация.

Съществуват няколко лесни техники, които с времето ни позволяват да намираме силата в нас. Тази, която ни зарежда с енергия и вяра, надежда и спокойствие да продължаваме винаги напред и с вдигната глава.

Медитацията е основната техника към освобождаването на съзнанието. Старайте се, всеки ден да отделяте време, за да се отърсите от ежедневните терзания и натоварващи мисли. Бистрият ум ще ви позволява да виждате нещата по-ясно и следователно да взимате правилните решения.

 

Вярата играе голяма роля в развитието на вашите способности. Колкото и да сте рационални, позволете си да повярвате в нещо по-висше от добре познатите общоприетия.

Интуицията никога не лъже. Тя се изразява в мисъл или усещане, което се проявява за част от секундата. Оставете сетивата си отворени, за да можете да разчитате знаците и посланията, които вътрешното ви Аз се опитва да ви каже.

Чакрите трябва да се чисти и освободени от всякакъв емоционален товар, така че да могат да канализират и разпределят правилно вашата енергия.

Постоянството е ключът към успеха. Колкото повече се стараете, толкова повече ще бъдете наградени. От време на време може да се упражнявате, осъществявайки лесни упражнения, като например:

- Когато телефонът ви звъни, преди да вдигнете, се опитайте да познаете, кой ви се обажда;
- Докато чакате реда си в банка или друга институция, се опитайте да познаете, на кое гише ще ви повикат;
- Когато сте на опашка в кварталното кафене, се опитайте да познаете какво ще си поръча човекът пред вас;
- Вземете тесте карти, след като ги разбъркате добре, се опитайте да познаете символа на тази, която се намира най-отгоре.

Всичко е въпрос на време. Колкото повече инвестирате в себе си, толкова повече ще се опознавате и ще разбирате заобикалящия ви свят. Повярвайте в силата, която е във вас.