През 2020 година се очакват няколко сватби на членове на английския кралски двор, както и такива, на които задължително ще присъстват особи със синя кръв. Ето кои са те:

Сватбата на принцеса Беатрис

Без съмнение най-очакваната звездна сватба в британските кралски среди е тази на една от внучките на кралица Елизабет Втора – принцеса Беатрис, която се очаква да се омъжи за бизнесмена Едoардо Мапели Моци, с когото се сгодиха през септември миналата година. В официално изявление от Бъкингамския дворец тогава бяха лаконични откъм подробности, съобщавайки единствено, че сватбата се очаква да е през 2020 година. Все още не е ясно къде ще се състои събитие от подобен ранг, но е почти сигурно, че сред известните личности от прителския кръг на булката и младоженеца, които ще получат покани, са Ели Голдинг, Ед Шийрън, Наоми Кембъл и Роби Уилямс. Разбира се, сватбата няма как да се състои без херцозите на Съсекс и Кеймбридж.

Радостта от очакваното събитие за Беатрис беше помрачена от събитията, случили се с баща й принц Андрю само месец след обявяването на годежа - интервюто за Би Би Си, скандалните разкрития за близостта му със сексуалния насилник Джефри Епстайн и последвалото оттегляне от кралското семейство. Медиите на Острова дори коментират, че е напълно възможно сватбата да се състои в по-тесен кръг и без много шум, сравнявайки я с тази на сестра й принцеса Юджини през октомври 2018 година, която беше излъчвана и наблюдавана на живот от 3 милиона души.

 

Сватбата на Кресида Бонас

Принц Хари може да е женен и да има дете, но все още помним как се казват и как изглеждат бившите му гаджета. Едно от тях, което беше сред най-обсъжданите и сериозно следени от медиите, е Кресида Бонас. През август 2019 година тя обяви годежа си с... Хари Уентуърт-Стенли. Да, новият мъж в живота й отново се казва Хари, но за разлика от принца, той е брокер на недвижими имоти. Двамата се срещат по време на обучението си в университета, а през 2017-а връзката им се задълбочава.

Очаква се на сватбата им да присъстват не малко персони със синя кръв. Едни от най-близките приятелки на Кресида са принцесите Юджини и Беатрис, които са първи братовчедки на принц Хари. Напълно е възможно покана да получат Меган и Хари, след като Кресида беше поканена и присъства на тяхната сватба през май 2018 г.

Още едно предположение, което се очаква да е сред гостите на сватбата – Джеймс Мидълтън – братът на Кейт и Пипа, който поздрави влюбените в социалните мрежи след новината за годежа им.

Сватбата на Джеймс Мидълтън

Още един годеж от миналата година, който очаква своето логично продължение през 2020 година – братът на Кейт и Пипа Мидълтън ще каже ДА на своята годеница – французойката Ализе Тевене.

Без съмнение на сватбата ще присъстват херцозите на Кеймбридж – Кейт и Уилям, Пипа Мидълтън и съпругът й Джеймс Матюс. Възниква и въпросът кои ще са шафери и шаферки. Имайки предвид кои бяха сладките малки помощници на сватбата на Пипа, то защо да не си представим, че Джеймс ще може да се наслади на присъствието на сладките си племенници принцеса Шарлот и принц Джордж, а защо не и принц Луи, както и синът на Пипа – Артур.

Сватбата на лейди Флора Огилви

Принцеса Беатрис не е единствената кралска особа, която се очаква тази година да се омъжи. Флора Огилви е правнучка на лелята на кралица Елизабет Втора – Александра. Лейди Огилви ще каже ДА на своя избраник – шведът Тимъти Вестербърг.

Флора не е сред най-известните членове на кралското семейство. Затова и личният й живот не се следи толкова от медиите. Въпреки това младото момиче балансира успешно кариерата си в частния сектор с кралските си задължения, които включват присъединяване към фамилията на балкона на Бъкингамския дворец по време на ежегодното честване на рождения ден на кралицата.

Предполага се, че принц Хари и принц Уилям ще бъдат в списъка с поканени, но тъй като са далечни братовчеди, е възможно да не присъстват. Предвид родословното дърво на лейди Огилви  обаче, е сигурно, че на сватбата й ще има кралски особи.