Пулсните точки не винаги са най-доброто място за нанасянето му. Пулсните точки като китките, зад ухото, на врата, не винаги са най-удачният вариант за нанасяне на парфюм. Препоръчвани са, защото там се предполага, че температурата на тялото е малко по-висока и така благоуханието се разнася по-освезателно. И все пак това е кожа, която отделя секрети, а това може да попречи на парфюма да се усеща по-дълго.

Вместо това пробвайте да впръсквате от парфюма върху косата си. Най-добре, докато е още влажна, за да поеме добре аромата. Тъй като тя не съдържа мазнини, това автоматично означава, че тя ще задържи аромата по-дълго, отколкото кожата. Освен това, когато се движите или слънцето я напече, това ще разпръсква допълнителен аромат около вас.

Никога не търкайте китките след нанасяне на парфюм

Признайте си, че поне веднъж сте го правили, или в най-лошия случай го правите всеки път след нанасяне на парфюм? Хванахме ви! Все пак ще трябва да се аргументираме защо тази техника не е правилна. При търкането на кожата тя се загрява, което създава температура и условия за по-бързото изпаряване на аромата. Освен това при триенето на китките върховите нотки на парфюма се освобождават и той променя аромата си.

Хората с чувствителна кожа също имат избор


Някои хора наистина не могат да използват парфюми, защото кожата им е изключително чувствителна към тях. Все пак и те имат избор, в който могат да ухаят приятно. Вместо да впръсквате върху кожата, пробвайте върху дрехите. Винаги гледдайте това да става от вътрешната страна на материите, за да не ги повредите, ако парфюмът се окаже не толкова качествен.

Съвсем нормално е да изгубим способност за усещане на собствения си парфюм

Представете си как влизате в стая с неприятна миризма и след 10 минути не ви прави впечатление, защото свиквате. Със собствения парфюм нещата стоят по същия начин. След като свикнете с него, моментите, в които го усещате са много малко – най-вече, когато си слагате от него. През останалото време си мислите, че почти не се усеща. Това съвсем не е така – бъдете сигурни, че околните усещат, без да нанасяте допълнително количество.