1. Тя притежава достатъчно самочувствие и увереност, за да позволява дилеми от типа „Ако ме харесва, дали ще ми се обади”, да тормозят съзнанието й. Ако отсрещната страна не го направи, ок. Значи не е трябвало. А това със сигурност е знак, че ще бъде щастлива с някой друг.

2. В същото време, ако тя си пада по един мъж и се чувства прекрасно в неговата компания, първа ще вземе нещата в свои ръце. Тя е активна натура, уверена в действията си и не се колебае нито за миг да последва смело сърцето си и да предприеме първата крачка.

3. Ако мъжът до нея отделя повече време на ангажиментите и срещите си с други хора, близки и приятели, за сметка на това с партньорката си, тя няма много-много да му мисли. Има твърде много риба в морето, за да си губи времето с мъж, който не отдава особено значение на връзката си.

4. Независимата жена е достатъчно сензитивна. Тя много добре осъзнава, че да си независима и самостоятелна, не означава да си лишена откъм емоции или чувства. Това просто говори, че животът й е достатъчно динамичен и смислен, за да допусне в него мъж, който би могъл да навреди на неговия ритъм, на целеусремеността и позитивизма, които носи в себе си.

5. Тя не търси мъж, който да я подкрепя финансово. Тя търси човек, който да я подкрепя психически и емоционално.

6. И когато срещне този мъж, тя е също толкова способна да го подкрепя и окуражава.

7. Независимата жена просто мисли за себе си като за човек, който е амбициозен и работлив. Тя сама се грижи за себе си, не търси човек, който да я спаси или измъкне от жалкото й съществуване. Тя обича своя живот. Тя го движи и направлява. Единственото, от което има нужда, е да има до себе си човек, който да я уважава, да я разбира и да я цени такава, каквато е.

8. Независимата жена добре знае, че не е нужно да е богата, за да е или да се възприема независима. Всичко, от което се нуждае, е да се чувства добре в кожата си и в хармония със себе си. Всичко това й е напълно достатъчно, за да знае какво точно иска от живота си.

9.  Тя не мрази мъжете. Напротив, обича комуникацията с тях. Романтична е и е щастлива, ако някой й каже, че иска да сподели живота си с нея.

10. Държи на приятелите си и е готова винаги да им даде подкрепата си.

11. Независимата жена никога няма да си играе игрички с мъжа до себе си. Тя е откровена и знае какво иска от живота. Ако нещо в мъжа не й харесва, тя ще намери начин да му го каже без много да го увърта.

12. Тази жена познава добре приоритетите в живота си и никога няма да се остави нещо дребно и незначително да ангажира вниманието й и съзнанието й.

13. Тя не натяква желанията си на мъжа, на когото държи. Тя просто очаква най-доброто от него.

14. И тя няма да се извинява за това.

15. Тя не се мисли за безгрешна, нито пък вярва, че винаги е права, но държи на собственото си мнение.