От десетилетия учени и козметични компании обединяват усилия, за да открият начин да забавят стареенето – биологичният процес, който дава отражение върху здравето и външния ни вид. Все още не е научно доказано защо хора на една и съща възраст изглеждат по коренно различен начин и с години разлика – дали се дължи на гените, спокойния начин на живот или използването на скъпа козметика и процедури.

Да остаряваш красиво е изкуство, което няма как да бъде осъвършенствано по простата причина, че никой все още не е открил как. Но пък можем да се насладим на тези звездни дами, на които, сигурни сме, не можете да познаете точната възраст.

Джейн Сиймор

Възраст: 68

Най-известната й роля е на Микаела Куин в „Д-р Куин Лечителката“ – сериал, който се излъчва от 1993 до 1998 година и няма как да не сте гледали. От излъчването на последната серия са минали повече от 20 години, но на външен вид Джейн Сиймор е застинала някъде тогава – в края на миналия век. Преди година тя се снима за Playboy, a преди месец публикува снимка по бански от лятната си ваканция – е, бихте ли й дали 68 г.?

Джулиан Мур

Възраст: 58

За 52-та си годишнина актрисата дава интервю за списание DoJour, в което заявява, че възрастта е просто цифра. Червенокосата актриса споделя още, че не бръчките я тревожат, а моментът, в който една жена започва да бъде питана единствено за нейните деца и пластичните й операции. 6 години по-късно ние твърдим, че тя все още няма за какво да се притеснява, защото изглежда зашеметяващо.

Шарън Стоун - 61

Възраст: 61

Стоун е родена на 10 март 1958 година, което автоматично я прави баба на много от вас, които четете тези редове. Баба на възраст, но не и на външен вид, защото колко баби на 61 познавате, които снимат провокативна фотосесия за Voguе. Точно преди 3 месеца актрисата пресъздаде емблематична сцена от „Първичен инстинкт“ почти 30 години след заснемането на филма. Е, признаваме още си я бива!

Моника Белучи

Възраст: 54

Наричат я богиня заради неземната й красота, а тя самата е казвала, че се чувства комфортно със себе си и причината не е нейната хубост. Ако някога сме си представяли как искаме да изглеждаме на 54, то със сигурност бихме искали тази представа да се доближи максимално до италианската изкусителка.

Синди Крауфорд

Възраст: 53

Запазената й марка е малка бенка точно над устните, а също и дълги крака и няколко десетки корици за най-известните списания по света. През 80-те и 90-те години на миналия век е сред най-известните и търсени супермодели. И ако този период ви се струва мнооого далечен, то вижте актуални нейни снимки.

Очаквайте скоро и Част 2!