Като редактор в лайфстайл сайт, често се появявам на екран, снимам видеа в студио със силно осветление, интервюирам известни личности. Поради това ми се налага да нося грим, с който да изглеждам добре във всички условия.

Един ден гримьорът ме попита защо кожата ми е с такъв розов цвят. Не, не беше от студа, както предположи той. От известно време наистина бях забелязала бебешко розов оттенък, който ме караше да изглеждам като постоянно притеснена.

Месец след това попаднах на почти вълшебните грижи на специалист. С една дума тя определи състоянието на кожата ми, заради което толкова дълго време не излизах от вкъщи без ВВ крем или фондьотен. Кожата ми е светла, а розовеенето й наистина трябваше да туширам постоянно. Добавете към това мръсния въздух на столицата, напрегната работа, заради която нямам време дори вода да пия понякога и всичко е ясно

ДЕХИДРАТАЦИЯ

След като в продължение на месеци бях третирала кожата си с изсушаващи продукти в опит да се отърва от омазняването в Т-зоната, за да не лъщя на екран, просто бях минала границата. В останалата част обаче кожата ми е по-скоро суха. Важно е да се знае обаче, че независимо от типа кожа, всяка има нужда от хидратация. Овлажняването е първата стъпка, за да се предпазим от появата на бръчки. Много по-трудно е да се въздейства върху прикриването на несъвършенство, което вече се е появило, отколкото да се работи в посока на предотвратяването му. Добрата хидратация днес се отплаща добре в бъдеще. Затова реших да включа крема Mixa Hyalurogel Rich в ежедневната си рутина.

СЪСТАВКИТЕ

Като ръководител на екип знам, че най-важно за добре свършената работа са хората и това, което всеки от тях дава от себе си за сглобяването на целия пъзел. И при продуктите за красота е така – за цялостното въздействие да важни отделните съставки.

Mixa Hyalurogel Rich е обогатен с:

  • хиалуронова киселина, която свързва водата в кожата
  • глицерин за омекотяващо и хидратиращо действие

И понеже обичам любопитните факти, които правят един продукт още по-запомнящ се, ето такъв - хиалуроновата киселина е естествен компонент на структурата на кожата и може да задържи до 1000 пъти повече вода от собственото си тегло. Интересно, нали?

Цената му също е фактор при избора. Съотношението цена-качество е особено важна, когато влагаме в красотата си. 

Кремът мирише много приятно. Аз съм от хората, които все пак предпочитат да има някакво ухание, отколкото да липсва такова.

Невероятно лек е и като усещане върху кожата. Нанасях всяка сутрин. 10 минути йога, бърз душ, и докато детето се разсънва за училище, сядах с чашата кафе пред тоалетката и разнасях с пръсти от леката, перлено бяла консистеция. Знам, че именно заради тази текстура хранителните вещества проникват по-бързо в кожата. Усещането наистина приятно - като да дадеш на кожата си чаша вода.

А вашата кожа жадна ли е?