Имаш ли време за себе си? По колко минути отделяш за сутрешен или вечерен разкрасителен ритуал, докато правиш закуска/вечеря на детето, миеш му зъбите, обуваш му обувките и повтаряш за пореден път „по-бързичко, че отново закъсняваме/хайде, измий си ръцете”. Ако и вие сте майка на дете, което ходи на детска, значи добре разбирате за какво говоря. Двете минутки, в които си слагате крем за лице и спирала за мигли (за фон дьо тен, руж, пудра, хайлайтър, коректор, сенки, молив за очи и устни и червило често не остава време) често са „изядени” от малчугана, който за пореден път е застанал пред гардероба и се чуди коя розова блуза да избере.

За мен лично е важно, ако нямам време за нищо друго, основният продукт, който нанасям, да е качествен и да отговаря на точните нужди на лицето ми. Дрогериите и аптеките не ми помагат особено в битката в търсене на наистина моите кремове и серуми. Казвам битка, защото когато се изправя пред щанд със 120 марки и още толкова разновидности според възрастта, вида на кожата, целите, които искаш да постигнеш и т.н., то си е един истински бой, в който жените размахваме колбички, шишенца, мострички, бутилчици, бурканчета.

Смятам, че и сама бих могла да проуча всички продукти на пазара, но компетенциите ми не се простират и в полето на козметологията. За мен, а и за все повече хора надявам се, става все по-важно да разчитаме на точния човек, сайт или продукт, който ще ни спести време и пари, а в случая с грижата за кожата – много главоболия и битки.

В лицето на специалистите от facecare.bg си спестих много размахване на колбички, шишенца, мострички, бутилчици и бурканчета. Фактът, че можеш да направиш индивидуална консултация, която включва преглед на кожата ти и оценка на недостатъците й, е най-ценното, за което лично аз давам най-висока оценка. В момента на прегледа сравних козметика и шуслеров терапевт Стела Куцарова от козметичен салон и онлайн магазин за козметика facecare.bg с безименните усмихнати момичета, които стоят на щандовете с козметика в аптеките и са готови на всичко, за да продадат марката, която представляват, без дори да познават спецификата на кожата ти. И вие ли открихте 100-те разлики?

Снимка: LadyZone.bg

Прегледът протече в приятна обстановка в магазина на Facecare – все едно пиеш кафе с приятелка в неделен ден. И по-скоро беше приятен разговор, в който споделяш болките си с психотерапевт, а той ти дава насоки какво да правиш с живота си, т.е. с кожата си. Фокусирахме се върху няколко проблема по които да работим:

Предпазване на кожата ми от преждевременно стареене

Кожата ми да изглежда по-свежа, с бистър и равен тен

Да се изсветлят пигментните петна по лицето ми

Да се заздрави чувствителната и зачервяваще се кожа

Снимка: LadyZone.bg

Доказателство, че facecare.bg не са просто магазин за козметика, а място, на което можеш да получиш правилния съвет, е имейлът, който получих с препоръчаните от Стела продукти, които най-добре подхождат на кожата ми и ще решат проблемите, които набелязахме. А те са:

Хидратиращ серум

Антиоксидантен серум с витамин С

Почистващ гел

Нощен крем

От Стела получих и нещо много ценно, което в аптеката или дрогерията не ми се е случвало – един от продуктите, почистващият гел, притежаваше много силни активни съставки, които предизвикаха изсушаване на кожата ми в зоната около устата. Възможността да направя онлайн консултация на сайта беше от решаващо значение, защото иначе сама не бих могла да преценя кой от продуктите би повлиял по този начин. Спряхме почистващия гел и продължих да ползвам останалите продукти.

Продуктите използвам вече малко повече от месец. Както си говорихме със Стела, истински резултати могат видимо да се забележат след дълга и последователна грижа за кожата, но препоръчаната козметика определено ми допада, защото всички продукти имат лека текстура и ненатрапчив аромат (не обичам тежки кремове, които оставят чувство за мазна кожа). До момента не съм използвала околоочен крем, защото очите са ми изключително чувствителна зона от лицето и всички подобни продукти са причинявали сълзене и парене. Един от серумите беше препоръчан за използване именно в тази зона – е, намерих си мазилото, което да оставя приятно чувство на свежест, а не парене и сълзене, и в същото време да се грижи за миниатюрните ми бръчици там. Още едно нещо ме впечатли истински – кожата ми обикновено по това време на годината става суха и това си личи особено когато използвам ББ крем или фон дьо тен. И този проблем намери своето решение с един от продуктите.

Вероятно няма да съм съвсем полезна, ако не споделя по-подробна информация как и ти да получиш твоя персонална програма за грижа за кожата. Можеш да влезеш в сайта на онлайн магазин за козметика facecare.bg и да заявиш своята безплатна консултация. Там можеш да разгледаш и конкретни предложения с козметични продукти, насочени към решаване на различни проблеми като стареене, широки пори, пигментация, чувствителност и зачервявания.

Вижте и още едно мнение по темата персонална програма за грижа за кожата: