Домашно приготвените кремове овлажняват, омекотяват и подхранват нежната кожа на ръцете. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Предлагаме ви няколко рецепти, които можете да си приготвите у дома и да използвате дълго след това. Те овлажняват, омекотяват и подхранват нежната кожа на ръцете:

Меден крем за ръце
1 ч.л. мед, 2 с.л. глицерин, 1 ч.л. спирт, 100 мл вода, малко хума
Разбъркваме добре всички съставки и кремът е готов! Предпазва от състаряване кожата на ръцете. След употребата му тя става кадифено мека, свежа и еластична.

Основна рецепта за крем за ръце
5 г. какаово масло, 5 г. пчелен восък, 40 мл масло от авокадо, 50 мл дестилирана вода
Загрейте маслото от авокадо заедно с какаовото масло и пчелния восък. Това е т. нар. мазна фаза, която трябва да се разтвори напълно и отделните съставки да се свържат една с друга. Дестилираната вода също се загрява. Когато двата компонента достигнат до температура от 60 градуса, свалете ги от котлона и ги смесете внимателно. Не забравяйте, че водата се добавя лъжичка по лъжичка в маслената смес и се разбърква, докато се разтвори напълно. Продължете да бъркате и когато дестилираната вода е изцяло поета от мастната съставка. След десетина минути кремът вече има не само подходящата консистенция, но е и охладен до стайна температура. Тогава спрете да разбърквате и оставете крема да изстине напълно.

Домашно приготвените кремове овлажняват, омекотяват и подхранват нежната кожа на ръцете. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Крем за ръце с алое и фъстъци
5 г. какаово масло, 5 г. пчелен восък, 30 г. фъстъчено масло, 10 мл масло от алое вера, 50 мл дестилирана вода
Приготвя се както основната рецепта. Кремът има вълшебен ефект върху чувствителната, много суха и напукана кожа. Алоето и фъстъченото масло доставят големи количества мазнини и влага. Допълнително се стимулира образуването на нови клетки.

Крем за ръце с мед и кайсии
5 г. какаово масло, 40 мл масло от кайсиеви ядки, 50 мл дестилирана вода, 1 с.л. мед, 5 г. пчелен восък
Приготвя се по описания по-горе начин. Единствената разлика е, че трябва да разтворите меда във водата. Тази рецепта предпазва и поддържа ръцете в добро състояние. Успокоява раздразнената кожа.

Крем за ръце с масло от чаено дърво
5 г. какаово масло, 5 г. пчелен восък, 40 г. масло от авокадо, 50 мл дестилирана вода, 5 капки масло от чаено дърво
Приготвя се по обичайния начин. Използвайте тази рецепта, ако сте в непрекъснат контакт с агресивни химикали. Предлага добра защита от инфекции.

Разбира се, не пренебрегвайте и кремовете за ръце, които предлага козметичната индустрия.