Когато цяла седмица си се борила с всички сили да отметнеш работните си задачи, в петък следобед главата ти тежи, а около очите ти е зачервено. Идва уикендът – време да отпуснеш хватката, сърцето и портфейла си. Тези два (никога достатъчни!) дни са време за нещо свежо и полезно – пътуване, почивка, озаряване. 

Един от най-ценните съвети за щастие, които някога съм научавала, гласи – „За да си щастлив, не трупай, а отнемай!“. Следвайки тази философия, купувам малкия травъл сет на Nuxe Bio Beaute и с 5 продукта си решавам 7 грижи. Нужната доза витамини, минерали и ценни масла за кожата и косата ми идват под формата на 4 тубички с дължина от 8,5 до 10 см и едно малко кокетно бурканче с диаметър по-малко от 4 см.

Bio Beaute  е следващо ниво козметика в натуралната концепция. Разработена е по иновативна формула в комбинация от активни растителни масла. 

Маската - чисто и просто: get the glow!

Може да събудиш вътрешната си светлина с портокаловата вода, която се съдържа в богатата детоксикираща маска (15 мл). Тя буквално озарява кожата. Мирише страхотно на портокали, а и цветът й е доста наситено оранжев, с което представата за сочен портокал, splashed on your face става пълна.

Хубавото на маската е, че след като постои върху лицето, се отмива с хладка вода, а при докосването с течността, се превръща в мека, бяла пяна, която нежно почиства. Това я прави страхотен 2 в 1 продукт. Казах ви – 5 неща отмятат 7 грижи.

Чудесна е за 10 минутки спокойствие преди лягане след преход в планината или след дълъг ден на плажа. Тогава кожата ридае за повече хидратация и маската с портокалова вода идва, за да я погали и успокои.

Снимка: Росица Николова

Крем detox anti-pollution et éclat oбект на желания

Този крем (15 мл) е естественото продължение на грижата за кожата след маската. Лек, разнася се лесно, попива бързо и ухае разкошно. Съдържа портокалова вода и пулпа от ацерола (кръгъл плод, подобен на шипката). И двата са безценен източник на витамин С, който е златният стандаrт на антиоксидантите.

Кремът е чудесен за постоянно носене в дамската чанта. Все пак там има какво ли не!? Но тубичката му е изключително компактна, което го прави доста удобен.

Снимка: Росица Николова

Силата на растенията за кожата на тялото – gel-crème express hydratant 24H and tonifiant

Кремът (30 мл) за тяло е перлено бял. Разнася се много лесно, не оставя мазни следи и може да се облечете веднага, след като се намажете, без да чакате да съхне и попива. Има невероятен аромат. Това може би е една от причините него да използвам най-често. Съдържа екстракт от корсикански лимони, мента, масло от семена на макадамия, слънчоглед и флорална вода. Може да го използвате и за пети, защото през лятото често ходим боси, кожата става твърда или се лющи. Ето така решихме и седмата грижа.

Снимка: Росица Николова

Шампоанът - If you love your hair - take a good care

Малката тубичка с шампоан (30 мл) е като модерна пътническа ботаническа градина, която лесно прибираш в багажа си. А вътре си носиш флорална вода от върбена и кокос. 99,2% от съставките на този шампоан са чисти продукти от органични ферми. Приятният аромат може да те пренесе на луксозно място в Бали, дори всъщност да си на хижа „Заврачица“ в Рила.

Снимка: Росица Николова

Крем за ръце - шепа нежност 

Ръцете заслужават огромни грижи, защото докосват, носят, галят... Но те са и най-много изложени на негативното влияние на външни фактори. Кремът за ръце ухае на горчив бадем. 98,7 % от продукта е от съставки, отгледани в органични ферми. 

Снимка: Росица Николова

Продуктите са от био серия. В комплект се предлагат на препоръчителна цена около 20 лв. И единственото НЕ на въпроса дали да си ги купя, е, ако не харесвате аромата на портокал, кокос или бадем. Но и това едва си го изсмуках от пръстите.

Иначе – чудесен избор за лятото на 5 продукта, които ще се поберат в ръчен багаж, дамска чанта и във всеки куфар. Защото единственото, което не бива да забравяме, независимо в кой край на планетата отиваме на почивка, е женствеността си.