Били Айлиш е решила да пробие и в бюти бизнеса, след като превзе музикалния свят. Първият парфюм на певицата, наречен Eilish, трябва да дебютира на пазара през ноември.

"Това е аромат, който търсих от толкова много години. Това е любимият ми аромат на света", пише Айлиш в Инстаграм профила си.

Списание "Вог" съобщава, че парфюмът е изцяло доминиран от аромата на ванилия.

Айлиш, която има синестезия, казва пред списанието, че винаги е била привлечена от аромати с кехлибарен цвят.

Синестезията означава смесено възприятие - това е състояние, при което възприятията се свързват едни с други. Едно сетивно възприятие или идейна представа предизвиква в съзнанието същевременно друга представа, от сетиво, което не е било стимулирано.

В случая на Айлиш тя буквално може да помирише цветове.

Освен аромат на ванилия, дебютният парфюм на Айлиш включва нотки на какао, мускус, кехлибар и подправки.

"За мен ароматът носи много уют и чувственост", казва Айлиш за "Ел". "Кара ме да искам да се сгуша на Коледа."

19-годишната певица казва, че винаги е била привлечена от ароматите и влиянието, което те могат да окажат върху спомените.

"Откакто се помня, ароматът винаги е бил толкова огромна част от живота и съществуването ми. За мен беше мечта да създам този аромат и да реализирам идеите си", пише тя в Инстаграм.

"Това беше едно от най-вълнуващите неща, които някога съм правила", заявява певицата.

Бутилката представлява златист метален бюст, който прилича повече на скулптура, отколкото на нещо, което бихте очаквали от парфюм на знаменитост.

Той е вдъхновен от любимите на Айлиш зони от човешкото тяло: ключицата, шията и гърба. Били казва пред "Вог", че не е искала бутилката да изобразява определен тип тяло, тъй като във всички тела има красота.

Парфюмът Eilish на Били Айлиш излиза в продажба през ноември на цена от 68 долара в сайта BillieEilishFragrances.com.