Кариерата на актриса и модел на Мила Йовович продължава цели 33 години. Кат лице от екрана, това е време, в което грижата за кожата е сред основните й приоритети. Актрисата споделя какви са нейните ритуали за красота, за да се радва на здрава и чиста кожа.

Храненето има важна роля за вида на кожата й, споделя тя. 

 "Диетата е много важен аспект от грижата за кожата ми. Готвя у дома и избягвам преработената храна. Не ям пържено (макар да обичам). Чийзбургерите и пържените картофи са ми любими, но си ги позволявам само веднъж месечно. Пържената храна води до възпаления. Всяко масло, което се нагрява над определена температура, става токсично и причинява възпаление. Това променя клетките. Тези болни, ракови клетки буквално се захващат за здравите клетки и ги превръщат в "зомби" клетки. Верижната реакция продължава, колкото повече пържена храна ядете. Искате ли да изглеждате като стар алкохолик? Яжте пържено пилешко или бързо приготвена храна всеки ден в продължение на няколко седмици."

За хубава кожа Мила Йовович споделя, че пие много вода и смутита. Приготвя ги от зеленолистни,  плодове и ги смесва.

За ритуалите си за красота Мила Йович използва специална инфрачервена маска за лице (каквато има и Нина Добрев). Включва я всеки ден по 30 минути. Маската тонизира мускулите на лицето, като ги повдига. "Това е огромна част от режима ми за грижа за кожата, тъй като упражненията насърчават здравословното кръвообращение и притока на кръв. Това е от ключово значение за страхотната кожа. Чувствам се сякаш днес изглеждам по-добре, отколкото преди 10 години, заради това устройство", споделя тя. Маската е за електро-токови процедури и  може да се използва всеки ден. Инфрачервената светлина стимулира производството на колаген и така кожата става по тонизирана и млада.

Снимка: nstagram.com/millajovovich/


"Писалка" за красота е другият уред, който Мила често ползва за разкрасяване. Това е малко жужащо устройство, което се плъзга нагоре по кожата си и помага за циркулацията на кръвта. "Това е второто най-добро нещо за вашата кожа. Той масажира лицето ви и то буквално светва", обяснява тя. "Обичам да го нося със себе си в самолета. Ползвам го най-вече сутрин."

Почистването също е важна стъпка за кожата на Мила. "Правих фотосесия, за която гримьорът ме накара да измия всичкия си грим, за да могат да нанесат отново всичко върху чиста и измита, хидратирана кожа. Използвам измиващи продукти, които са ph балансирани"

За почистване на лицето си Мила Йовович използва пяна. Това й помага да се отърве от малките подкожни подутини, за които преди време лекар й препоръчва антибиотици. Използва и продукти с масло от шипка. Те не лишават кожата от естественото й омазняване. Използва маслото от шипка като сутрешно почистващо средство. Шипката е едно от единствените масла за лице, което не запушва порите.

Още звездни ритуали за красота: