Съпругата на Уил Смит Джейда сподели нова снимка в социалните мрежи, която ни показва как изглежда актрисата днес, след като се примири със загубата на косата си.

„Честит ден „Плешивото е красиво“ на всички мои братя и сестри без коса“, написа тя към снимката, на която е облечена в елегантна рокля.

Джейда Пинкет Смит, която страда от алопеция, взе решение да премахне останалата си коса миналото лято. След дългогодишна борба с косопада, тя е била убедена от дъщеря си Уилоу.

Припомнете си как изглеждаше Джейда с коса и какво е алопеция:

Актрисата, която е най-известна с ролята си в „Матрицата“, за пръв път говори за проблема си през 2018 г.:

„Беше ужасяващо, когато започна за пръв път“, разказа тя тогава. „Един ден под душа ръката ми беше пълна с косми, а аз си помислих „Боже, оплешивявам“. Беше един от случаите в живота ми, когато буквално треперех от страх. Затова започнах да се подстригвам късо.“

Снимка: Getty Images

Косопадът на Джейда Пинкет предизвика и сериозен скандал на наградите „Оскар“. След като водещият Крис Рок се пошегува с прическата на Джейда, съпругът ѝ излезе на сцената и му удари шамар. Заради това на Уил Смит му е забранено да посещава церемониите в следващите 10 години.