Висококачествени, съвременните автобронзант продукти са добро решение за красив тен по всяко време на годината. За тази цел е необходимо да знаем петте основни правила, които са:

Снимка: iStock

Правило #1:

Преди да нанесем автобронзант по тялото си е наложително да ексфолираме кожата. По този начин премахваме мъртвите клетки от епидермиса и улесняваме усвояването на продукта. Следователно вашият тен ще бъде по-равномерен, по-красив и дълготраен.

Правило #2:

След като почистим кожата, е редно да я хидратираме. Нанесете вашите дневни грижи за тяло и лице 15 мин преди да използвате автобронзант. Междувременно може да закусите или да изпиете ароматно кафе, разглеждайки сутрешния печат.

Правило #3:

Трето правило се отнася за нанасянето на автобронзант на лицето. Основните стъпки са: започнете от носа, след това разнесете продукта към скулите, бузите, челото и брадичката. Избягвайте зоните на очите и контура на косата. За по-сигурно може да използвате хидратантен крем или вазелин, за да предпазите тези части от лицето.

Съвет: В случай че имате разширени пори, преди да използвате автобронзант, намажете кожата на лицето със стягаш серум, след това с хидратантен крем.

Правило #4: Що се отнася до нанасянето по тялото, козметичните специалисти препоръчват да започнете от краката и постепенно продължете към горната част на тялото.

Съвет: не наблягайте много на глезените, коленете и лактите, защото кожата на тези места е сравнително по-плътна и се пигметира по-лесно.

Правило #5:

Не забравяйте, че тенът, получен чрез автобронзант е по-краткотраен от слънчевия, защото е повърхностен и няма нищо общо с производството на меланин. Също така цветът на тена, който ще получите, е пряко свързан с pH-то на кожата. Преди да нанесете автоброзант, измийте тялото със сапун с неотрално pH, така че да избегнете оранжевия отенък.

  • Лятна диета с диня: на всеки 10 кг тегло - по 1 кг плод
  • ТЕСТ: Открийте сладоледа в рисунката за 12 секунди
  • Как да изберем добре узряла диня? Следете внимателно за тези 5 признака
  • Най-горещият тренд за ноктите това лято – различен дизайн за всеки нокът
  • Искате да сте кралицата на Инстаграм? Със златния Galaxy Z Flip вие диктувате правилата на играта
  • 5 страхотни маникюра, на които е нарисувано море (СНИМКИ)
  • Антон Хекимян за семейната почивка в Царево
  • Къде из България Саня Борисова, Владо Карамазов и Лорина Камбурова се любуват на цветята и билките
  • Виктория Бекъм показа завиден тен и прекрасно тяло по бански от италианската си почивка
  • Съвети за летния грим с актрисата Рая Пеева и гримьорката Петя Петкова