Маникюрите, които арабските жени си правят това лято, са в стил омбре, с неонови цветове или като разляли се по ноктите водни боички. Ето какви модели си избраха едни от най-известните блогъри за сезона.

Марам Збаеда е моден и бюти инфлуенсър. Живее в Дубай, където е омъжена, но често пътува до Франция и Италия. Следват я 489 000 души. Тази година блогърката планираше сватба, след като мъжът до нея й предложи брак по класически романтичен начин - пред Айфеловата кула в Париж. Заради ситуацията с коронавируса обаче отмениха тържеството.

Марам си направи маникюр, който прилича на разтопен по ноктите сладолед.  Цветовете са пастелни, бонбонени и контрастиращи. Създават много свежо и жизнерадостно настроение за лятото.  

Салонът, който се грижи за маникюра, прическата и миглите й, сподели още няколко модела от предпочитаните от клиентите им за лятото. Тенденцията е - изграждане на форма и дължина с акрил и много цветове.

Нюансирането чрез техника омбре също е предпочитано.

Миза Кхалид е бюти влогър с над 330 000 последователи. Тя споделя както грим уроци, така и събития и интересни факти от живота си на съпруга и майка. Поддържа инстаграм профили и на двете си малки дъщери, като по-голяма вече има над 100 000 последователи. Модни кафтани, чанти, грим и чувство за хумор - това са нещата, които може да откриете в инстаграма й и в УouTube канала на Миза. Обикновено тя е със съвсем къси нокти, а ако използва лак, той е в телесен цвят. Интересно и красиво се получава, когато Миза рисува пръстите на ръцете си с къна.

Нина Ибхи показа обърнат френски маникюр, при който с контрастен цвят се покрива лунулата, вместо предната част на нокътя. Избраният цвят е неоново жълто. В сторита Нина често показва какъв нов модел маникюр изпробва. Обикновено основата е акрил, с който удължава ноктите си.

Удължаването и обемите явно са й страст, защото Нина има своя линия с продукти - изкуствени мигли. В профила си в Инстаграм обикновено споделя видеоуроци по грим, в които акцентира върху очите.