Едно от основните правила е да няма силен контраст между цвета на косата и веждите. Така само подчертавате лошите страни на изкуствения цвят, а не неговата красота. Стилно и красиво е винаги, когато е максимално близо до естествените цветове и визия. Затова, когато променяте цвета на един елемент, задължително променете този на другия.

В никакъв случай не боядисвайте веждите си сами. Оставете тази задача на професионалистите. 
Може да използвате молив за вежди, с който да подчертаете (промените в случай, че искате да ги потъмните) цвета и да попълните, ако имате, празни пространства. Така веждите стават по-изразителни, а можете да коригирате и формата им.


Какви да са веждите според новия цвят на косата

Блондинки

Ако новата ви визия е на блондинка, добре е косата и веждите да са в една и съща гама. Веждите винаги трябва да са една идея по-тъмни от цвета на косата. Контраст ще подчертае изражението на лицето и ще продаде изразителност.

Леденорусото изисква студени нюанси и за веждите.

Пепеливото, матирано русо стои добре с вежди в сиво-рус цвят.

Снимка: Getty Images


Карамелените отенъци изискват топли, много светлокафяви цветове.

Снимка: Getty Images

Брюнетки

Ако боядисате косата си в кафяво, трябва да направите същото с веждите. Това е задължително, особено ако сте естествена блондинка. В противен случай косата ви ще е тъмна, веждите светли, което ще направи лицето ви безизразно. Цветът на веждите трябва да е по-тъмен от този на косата, дори и разликата да е минимална.

 

Тъмнокестенявото и кестенявото с леки червеникави отенъци се комбинира добре с вежди в цвят тъмен шоколад.



Червенокоси

Основният принцип и при червенокосите е цветът на веждите да е по-тъмен, но има и изключения.

Снимка: Pinterest.com

Препоръчително е жените, които са избрали морковено оранжевия цвят, да боядисат веждите си в по-топъл нюанс, например медено.

Патладжаненото и при ефект омбре с включени червени нюанси е добре веждите да бъдат в най-тъмния от използваните тонове.

Снимка: Pinterest.com

Чернокоси

Чернокосите са облагодетелствани до известна степен, защото за тях важи принципът черно с черно, а тук е трудно да се допусне грешка. Ако сте  по-смели, разбира се, може да експериментирате.