Много жени подхождат погрешно към почистването на спиралата за мигли, като търкат грубо с памучен тампон. Кожата около очите е много тънка, нежна и прозираща. Затова и за нея са предвидени специални кремове за околоочния контур, които са щадящи и деликатни. Когато търкате силно и бързо, за да премахнете спиралата за мигли, вие наранявате кожата.

Вместо да извършвате излишни движения, които не са за предпочитане, изпробвайте проверен алтернативен начин, с който ще се справите бързо дори и с нанесени няколко слоя спирала. 

Снимка: istockphoto.com

Пуснете кранчето на топлата вода и намокрете палците и показалците на двете си ръце. Нека водата е толкова топла, че да не ви пари. Навлажнете миглите и оставете така, докато премахвате грима от другата част на лицето. След малко отново намокрете палците и показалците си и разтъркайте между тях миглите си. Спиралата ще падне лесно и бързо с няколко изплаквания на пръстите. Сега вече може да почистите цялата зона около очите с подходяща козметика и памучен тампон.

! Допълнителен съвет за почистване на водоустойчива спирала за мигли !

Ако спиралата ви за мигли е водоустойчива, само водата няма да е достатъчна. Все пак е водоустойчива, нали? Вземете памучен тампон и го напоете със зехтин. Поставете върху миглите със затворени очи и задръжте за 20-30 секунди, след което нежно изтеглете надолу тампона със съвсем лек натиск. Не само че ще изчистите и най-упорития макиаж, но и със зехтина ще подхраните миглите.

И още един трик за зоната около очите, който научихме от професионален гримьор. Вместо специален крем за околоочен контрур може да използвате крема си за лице. Това, за което трябва да внимавате, е слоят да е наистина тънък и да бъде нанесен не чрез мазане и натиск, а с леки потупващи движения.

Снимка: istockphoto.com