Лягате си с мигли, ставате с мигли и погледът ви винаги е подчертан. Времето пред огледалото е двойно по-малко, а спиралата и очната линия са забравени от вас. Това кара повечето жени да изберат миглопластиката. Да, разходът е регулярен за всеки месец, но нека сметнем парите за спирала, очна линия и препаратите за тяхното почистване... Вече ви запознахме с Теодора Рашкова, която ни разказа някои неща за миглопластиката. Младата козметичка има петгодишен опит с миглите, а от 2016-а и салон за красота. Вижте нейните съвети за всяко момиче, което се е насочило към процедурата.

1. Върху тънки мигли не поставяйте дебели и тежки удължения. Това предразполага към накъсване. А и клепачът е доста чувствителен и може да се подуе.

2. При поставянето на по-плътни и дълги мигли, бъдете внимателни към очите си. Ограничете малко въртенето на възглавницата и търкането им, защото може да отлепите, разрошите или накъсате миглите.

3. Естествените мигли събират прах, а с миглопластиката си го представете по два пъти. Важно е да поддържате добра хигиена. Почиствайте лицето си ежедневно и използвайте леки продукти като мицеларна вода или тоник.

4. Посещавайте професионалисти и помнете, че най-често ниската цена е заради некачествени материали. Хигиената в салона също е много важен фактор, защото това е око - пинсетите трябва да се дезинфекцират задължително. Стандартните и нормални цени варират между 60 и 100 лева за поставяне, като поддръжката е услуга с по-ниска тарифа. 

Снимка: istockphoto.com

5. При очен проблем се посъветвайте с лекар, а не с козметик - те са професионалисти, но не и доктори.

6. Не се вманиачавайте по определени снимки в интернет с желаните мигли. Вашето лице, око и собствени мигли са различни и ефектът ще е различен върху вас.

7. Не винаги повече мигли значи по-добре. Нашата задача е да подчертаем вашия поглед, но колкото се може по-естествено. Целта е да се добие ефекта на очната линия и спиралата, а не на четката.

8. Най-хубавото е, че не се налага да използвате грим. Безсмислено е и препоръчвам да не отежнявате положението със спирала, защото това е задачата на миглите. Ако все пак го правите, почиствайте грима с леки препарати. Двуфазовата и силна козметика за почистване разгражда лепилото и поддръжката на миглите ще се наложи по-скоро от очакваното.

9. Не е хубаво да мокрите миглите от 4 до 24 часа след поставянето. Влагата предизвиква изпарения от лепилото и може да ви защипе, докато окото се прочисти.

10. Не използвайте мазни консистенции като бадемово олио и тривитаминоли - те също разграждат лепилото.