Тъмните кръгове под очите са едни от най-големите клюкари на тялото. Издават всяка по-бурна нощ и недоспиване. При някои хора те са хронични – появяват се при смяна на сезоните, при авитаминоза или някаква промяна в организма.
С повече упорство тъмните кръгове под очите могат да се изсветлят (и то без помощта на Фотошоп).

С торбички чай
Всички видове чай действат успокояващо на възпаленията и повлияват цветовия контраст между участъци по кожата в областта под очите и около носа. Чайовете с високо съдържание на кофеин са вазоконстриктори, т.е. скриват и намаляват видимите по повърхността на кожата вени.

С масаж

Малък спа трик, който прави чудеса. Използвайте лосион или олио и нежно масажирайте тъмните участъци под очите. Редувайте кръгови движения с отривисти в посока от окото към носа и обратно.

Хидратация
Тъмните кръгове изглеждат още по-тъмни и страшни, когато кожата е суха. Дехидратираната кожа изглежда по-тънка и груба. Използвайте козметично олио  или хидратиращ крем. Намажете участъците и останете така за 10-15 минути, без да втривате в кожата.

Арника
Тази билка помага срещу синини и болки в мускулите. Намалява възпаленията и увеличава кръвообръщението. Двете неща помагат кръвта да се насити с кислород и кожата да изглежда по-свежа, а също така да се премахне излишното задържане на течности, което води до подпухналост.

Суров картоф
Ако тъмните кръгове под очите са резултат от пигментация на кожата, използвайте кръгове сурови картофи. Наложете тънки резени и постойте така около 10 минути. Това е добър начин кръговете да бъдат изсветлени.