Знаете ли, че има доста закуски, с които освен да започнете деня си добре, може и да се разкрасите? И в това няма нищо странно. Домашно приготвените маски и за лице, и за коса съдържат голям процент хранителни пордукти. Ето няколко предложения за вкусни, разкрасяващи закуски.

Овесени ядки с чия и кисело мляко

Тази супер здравословна закуска, действа изключително добре освен на стомаха и на кожата на лицето. Предварително накиснатите овесени ядки и чия са меки и лесно се нанасят на лицето. Киселото мляко почиства замърсяванията и прави кожата мека. Стойте с маската 15 минути. Млякото постепенно се абсорбира от кожата до получаването на фин слой, който опъва кожата. Изплакнете с хладка вода.


Гуакамоле


Закуската с авокадо, домат и зехтин е предпочитана от почитателите на полезния протеинов старт. Докато хапвате тази вкусотия, може да я нанесете и на лицето си. Авокадото подхранва, доматът почиства черните точки, а зехтинът омекотява кожата.

Попара с прясно мляко и черен хляб
Продължавате да хапвате любимата си закуска от детството? А защо не я използвате и за разкрасяване. Намачкайте с ръка 2-3 супени лъжици от попарата и нанесете на лицето. Масажирайте с леки кръгови движения, така хлебните трохи ще ексфолират кожата. Прясното мляко пък действа избелващо.