Февруари е месецът на любовта и виното. Сърцата, Купидоните и чашите с червена опияняваща течност са навсякъде. Любов и вино почти винаги водят до един резултат – предложение за брак. За да избягаме от рамката на традиционното „Ще станеш ли моя съпруга” – „Да”, решихме да направим списък с оригиналните предложения. И още по-хубаво – да са се случили в България. Ето как мъжете избраха да спечелят сърцата на половинките си, за накарат половинките си да се почувстват специални и да чуят положителен отговор.   

Ален и Борислава - от балон

Ален Попович се запознава с Борислава Илиева във Facebook. Пишат си цели 6 месеца, преди да се видят на живот. Срещат се на семинар, организиран от Ален, който е маркетинг специалист. Два месеца след това вече живеят заедно. Ален предлага брак на Борислава във въздуха. Огромен балон се издига над центъра на София, където той чува заветното „Да” от своята синеока половинка. Очаква се сватбата им да се състои в началото на септември.

Адриана и Иван - на 7 метра под водата

Познават се от 5 г., но са заедно само от 8 месеца преди идеята за брак да се роди в главата на Иван. За рождения си ден той получава първото си гмуркане, като подарък от своята любима жена. Изненадата ражда изненада. Един от инструкторите и кумът им държат транспарант с надпис – Ще се омъжиш ли за мен?  (макар и обърнат на обратно с буквите надолу) Казва „Да” със знака, при който водолазите казват, че искат да излязат нагоре, но бързо коригира грешката си.

Дарин и Антония – под улична лампа край морето

Мястото, на което двойката се запознава или се вижда за първи път, остава сантиментална следа в сърцата и на двамата. Актьорът Дарин Ангелов знае това. Ето защо,когато замисля по какъв атрактивен начин да предложи брак на половинката си Антония, избира уличната лампа в Лозенец, където се запознали. Обща приятелка трябвало да подаде на Антония червена роза, вързана с панделка, която да я отведе на мястото. Там той я чакал, като около лампата бил сложил 9 запалени факли. Покрай емоционалната случка двамата успели да спрат движението по улицата, на която се намирала въпросната лампа.

Петър и Десислава - с билборд
Този вариант е избиран поне от няколко двойки в България. С билборд предложение например варненец изненада половинката си на 14 февруари през 2014 година. Билбордът е бил поставен на кръстовището на ул „Струга" и бул. „Сливница" в морската столица.  

Недко и Елена - в радиоефир  
Журналистката от радио Стара Загора получава предложение за брак, докато работи. Нейният приятел Недко Недев влиза в студиото на Елена Буюклиева с букет цветя, годежен пръстен и иска ръката й в ефир. За изненадата той се подготвял няколко поредни дни, като включително ангажирал слушател, който да се обади по телефона и да „анонсира” влизането му в студиото. Макар да изглежда сложно, всичко се случва точно по план.

Ивелин и Лазарина - на парад

Парадът по повод деня на независимостта ще остане завинаги скъп спомен в сърцето на Лазарина от Тръстеник. Нейният приятел - Ивелин, който е старши-лейтенант в Българската армия избира точно този ден, за да я попита дали ще се омъжи за него. В началото Ивелин има подозрения дали не избързва, но Лазарина не само откликва на романтичното му предложение, а двамата получават и поздравления от много важни военни и държавни личности. 


Кирил и Албена - в театъра

Кирил предлага брак на приятелката си в "Малък градски театър зад канала" в София. Преди това се свързва с ръководството на театъра, а актьорите са вдъхновени. В залата са приятелката, сестрата и родителите на Кирил, като единствено сестра му е в течение на неговия план. В края на представлението Кирил излиза на сцената и анонсиран от водещия на „Преди обед”, падайки на колене с пръстен в кутийка, задава най-важния въпрос на своята приятелка. Отговорът, разбира се, е „Да!”

Ивелин и Елена - на остров в морето

Любителите на морето са романтични хора. Това доказва и предложението на 24-годишния Ивелин, който предлага брак на приятелката си на остров Света Анастасия. Специално за събитието идват дори негови роднини от Гърция.