Най-бързият и ефективен трик, с който може да размразите дълбоко замразено месо, е да го поставите под течаща студена вода в мивката. Всички обаче ще се съгласим, че това си е чисто разхищение на водни ресурси.

Когато бързате и нямате няколко часа, за да изчакате месото да се размрази само, може да ускорите процеса с този прост съвет. Използвайте алуминиева подложка – тиган, табла или дъска. Алуминият е добър проводник и ако в кухнята температурата е стайна, то той лесно ще привлече топлината и ще размрази месото. С подобен съд или дъска ще съкратите времето за размразяване с повече от 30%.

Значително по-бавно биха се размразили месните продукти, ако ги сложите на дървена дъска или в дървен съд, както и на кухненския плот, който е от камък.

И още една хитрина: този трик може да прилагате не само за месо, а и за всички хранителни продукти.