За тези рецепти ще трябва да отворите студена бира. Но не бързайте да я изпивате. Тя е тайната съставка както в пилето върху бутилка, така и в хлебчетата.

10 ястия, с които може да си кажете наздраве! 

1. Пиле "Кан-кан" - на бирена бутилка

1 с.л сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. горчица
1 пиле 
1 бут. бира 

В малка купа смесете първите 6 съставки. С пръсти внимателно обтрийте пилето с подправките. Завийте го във фолио и го оставете в хладилника за 1 час. Половината бира се излива в тавата. Пилето се набучва върху бутилката, така че отворът й да излиза през гърлото му. Докато се пече, бирата излиза от бутилката и облива пилето. Отстрани може да сложите картофи или друга гарнитура по желание. Пече се 2 часа на 180 градуса.

2. Наденички с морски дарове по немски

1 опаковка наденици
1 глава средно голям лук
700 мл бутилки бира 
1/2 ч. ч. морски дарове
5 кочана сладка царевица, начупени на малки парчета
2 кг ситни картофи
1 среден лимон
черен пипер

Наденичките се изпичат на грила за 15-20 минути, като често се завъртат. нарязват се на парчета с дебелина 3-4 см. Лукът се нарязва на дебели шайби и се запича също, докато стане леко кафяв. 

В тенджера сипете 1 л. вода, бирата, морските дарове, царевицата и картофите, нарязани на две. Оставете да кипне, след което намалете топлината и оставете да къкри 15-20 минути.

Отцедете. Прехвърлете в голяма купа за сервиране и смесете с другите проdукти. Поръсете с пипер и лимонов сок. 

3. Питки с бира

4. Палачинки с пилешко, бира и ананас

5. Бирени хлебчета

6. Свински пържоли с мед и бира

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

7. Пилешки хапки със сирене и сусам

8. Обатцер - баварска салата със сирене

9. Шаран по полски

10. Панирани рибни филенца с картофи, сметана и кашкавал