Българските песни, изпълнени на сцената на „Гласът на България“, винаги предизвикват особен сантимент и доза вълнение както сред треньорите, така и сред публиката. Ето кои изпълнения на вечни български хитове ни оставиха безмълвни и ни впечатлиха от последния сезон на музикалния формат по bTV.

Виктория Стефанова-Иванова – „Влюбеният джаз“
25-годишната Виктория от Тетевен успя да нажежи сцената на предаването, като избра „Влюбеният джаз“ на Лили Иванова. Още с чуването на първите фрази от песента, Мария възкликна „Ооо, добре!“, а всички треньори бяха окупирали бутоните и бяха в готовност. В последния момент именно Мария Илиева и Графа натиснаха бутоните и я поискаха в своя отбор. Вижте това забележително изпълнение:

Павел Тетевенски – „Почти забравена любов“
Павел Тетевенски, който се занимава повече от 20 години професионално с музика успя да впечатли треньорите с избора си на песен и с тембъра си. Той запя почти като Васил Найденов „Почти забравена любов“.
„Човек, какъв е този глас?“, възкликна Иван Лечев, който се обърна в последния момент, правейки Павел част от своя отбор. Чуйте как звучи един красив и незабравим български хит в изпълнение на Павел Тетевенски.

Маргарита Зарева – „Жена на всички времена“
20-годишната перничанка Маргарита успя да скрие шапките на треньорите и публиката с песента на Петя Буюклиева „Жена на всички времена“. Всички 4 стола бяха обърнати, а треньорите бяха толкова впечатлени, че поискаха да чуят още от гласа на Маргарита, която запя и народна песен. Вижте забележителната интерпретация на „Жена на всички времена“ в изпълнение на Маргарита Зарева.

 

Радослав Владимиров – „100 години“
31-годишният Радослав даде всичко от себе си, за да впечатли с една от многото си професии – пеенето. Той изпълни „100 години“ на D2 с изключителен заряд и енергия. „Много готин младеж“, „много хубав избор на песен“, „интересен глас“, коментираха Мария Илиева, Графа и Дара след изпълнението му. За съжаление, Радослав не успя да обърне нито един от треньорските столове, но си заслужава да чуем „100 години“ още веднъж в негово изпълнение.

Мария Александрова – „Наше лято“
Мария Александрова вкара истинска емоция на сцената на „Гласът на България“ с песента на Лили Иванова „Наше лято“. Изпя я във вариант на Мария Илиева, което нямаше как да не развълнува поп дивата.