Победителите в предишни издания на "Гласът на България" – Жаклин Таракчи, Петя Панева и Атанас Кателиев, гостуваха днес в "Тази събота и неделя", за да споделят своите съвети към шестимата финалисти.

„За успех е най-важно да имаш харизма. Невинаги печели най-пеещият. Гласът е много важен, но харизмата е ключът към финала. Зрителят винаги разбира кога си искрен“ – смята Атанас Кателиев.

„Емоционалността е на първо място, човек се ражда с това и е трудно да се научи, ако го нямаш“ – добави Жаклин Таракчи.

„Важно е да си истински, да го правиш от душа и сърце. Тогава си личи и публиката го оценява“ – убедена е Петя Панева.

Победителите споделиха кой треньор биха избрали, ако участват в настоящия сезон. Петя би избрала Мария Илиева, защото харесва енергията й и има какво да попие от нея. Жаклин отново би избрала DARA, защото имат чудесна синергия.

„Нокаутите бяха доста по-различни и това даде цвят на сезона. За треньорите е трудно да изберат кой да продължи“ – смята Петя.

Тримата гости в студиото са убедени, че след финала идва по-трудното. В предаването си в защитена среда, имаш тласък, който обаче е трудно да запазиш след това. Трябва да твориш, да си нахъсан, да работиш много, признават победителите от предишни сезони.

„Много от талантливите хора са интроверти, а това не им помага да са пробивни. В тази сфера трябва да си пробивен“, добави Наско.

Тримата певци посъветваха финалистите да са уверени, но без големи очаквания. Да бъдат верни на себе си и да не си поставят граници.

Гледайте финала тази вечер от 20:00 ч. по bTV. Елена Попова, Надежда Ковачева, Димитрина Германова, Арканджело Д‘Анджело, Симеон Славев и Никола Янакиев ще се борят за любовта на зрителите, титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева.