Честит да е Красимир Аврамов, по-известен като Човекът глас, който днес, подобно на Ladyzone.bg, празнува своя рожден ден! „Ето, 5 ноември, е специална и емблематична дата...”, с усмивка казва изпълнителят по повод това съвпадение.  

Краси Аврамов разкрива отношението си към своя личен празник, споделя как и с кого ще го отбележи, както и кое е празненството, което винаги ще помни, и отправя мъдри пожелания към сайта ни. 

  • Твоите 5 в Инстаграм - как изглежда спукан имплант за бюст
  • (без)Опасно красивата Нели: Имам 5 операции на носа, махнах гръдни импланти след 8 г. мъки
  • Кой спечели наградите на Ladyzone.bg - открий дали си ти
  • В чантата на Нели от (без)Опасна красота: Маниак съм на тема грим!
  • Ladyzone в "Тази неделя": Как се чувстват мъжете с температура (ВИДЕО)
  • Мария Цънцарова: Мечтая за къща край морето и двор с цветя и домати
  • На 12 г. Сашо Кадиев паднал от покрив. Защо сега разказва историята през смях? (ВИДЕО)
  • Детски рожден ден - идеи за игри и забавления с малките гости
  • Астроложката Оксана Хорват-Станчева - жените Скорпиони и каква е тяхната енергия
  • Хриси Парова: Трудно ми е да приемам жестове от мъже

Краси, какво е отношението към рождения ти ден?

Ако трябва да бъда напълно откровен, винаги съм чакал с нетърпение настъпването на този ден. След определена възраст много хора постепенно позволяват на безпокойството и несигурността да изместят трепета и вълнението, които го съпътстват, давайки си сметка, че някъде във времето са спрели да порастват и несъзнателно са започнали да остаряват. За мен обаче има далеч по-важни неща от нарастващата заедно с броя на свещичките върху тортата суета. Уроците, които получаваш в хода на годините, са от значение. Именно те осмислят житейския ти път, носейки ти увереност, че всяка крачка по него има смисъл, независимо колко болезнена може да бъде тя. Ето защо всеки ноември празнувам наученото през последните дванайсет месеца. Невинаги съм отбелязвал шумно рождения си ден, в някой случаи сме се събирали в по-тесен кръг, но сърцето ми винаги е искало парти, на което да присъстват много приятели.

Ще го направиш ли и сега?

Да, дори вече имам потвърждение от 25 гости, които ще дойдат вкъщи, но като нищо броят им ще нарасне. Повечето от тях обичат моите ястия и аз им ги приготвям, като някои направих още вчера. Готвенето не ми е чуждо… днес (смее се). В началото, когато се преместих в САЩ, нещата далеч не стояха по този начин. Тогава разбрах колко истина има в поговорката, че неволята учи. Пристигайки на американска земя, нямах никакви умения в кухнята. До онзи момент дори избягвах да стъпвам в нея, притеснявайки се, че само намерението ми да си приготвя нещо, било то и елементарно, е напълно достатъчно, за да предизвика стихиен пожар (смее се). Да обаче, когато живееш сам, при това на един океан разстояние от дома, осъзнаваш, че е необходимо да можеш да разчиташ на себе си. Така започнах да се интересувам от рецепти и да чета кулинарни книги. Неведнъж даже съм звънял на майка ми по телефона, за да ми обясни как приготвя дадено ястие. Записвах всяка нейна дума, следвайки я стриктно по-късно.

Какво ще пожелаеш на себе си и Ladyzone.bg?

На сайта пожелавам да има още по-добра година и още повече да се чете, и винаги да стои в позитивните класации! Нека бъде сайт, от който се извлича истината, защото хората се измориха от нечистотии. Бъдете искрени и истински към себе си и пишете само това, което и вие самите искате да прочетете! А за себе си искам здраве и хората, с които съм заобиколен, да са ми верни, да се чувствам в спокойни и топли „води”, а не да бъда лъган и да се разочаровам. Разбира се, искам много, много работа и да бъда лице в лице с публиката. И нека заедно да научим младото поколение, че има и друга страна на монетата, и да вървим към светлината!

Има ли рожден ден, който винаги те кара да се усмихваш, връщайки те към определена емоция?

Празненството, което никога няма да забравя, се състоя в Лос Анджелис, малко преди самостоятелния ми концерт в залата, където се връчват наградите „Оскар”. Една от причините, поради които винаги ще го помня, е, че на него присъстваха между 150-200 души. Тогавашният ми продуцент Мистър Ким, реши да ме изненада, като за целта бе организирал тържеството в неговото киностудио, което отдаваше под наем на различни филмови компании. Изведнъж се озовах срещу цяла тълпа от хора, много,  от които дори не познавах… Оказа се, че освен приятелите ми, както и екипа, с който работех по подготовката на шоуто, бе поканил и всички, намиращи се този ден в студиото. Присъстваха и много мои колеги – поп, оперни и народни изпълнители, които ме поздравиха. Купонът започна в 18 ч. и завърши в 6 ч. сутринта. Забавното бе, че получих огромна купчина подаръци, все едно бе изсипана със самосвал, която не знаех как да пренеса към вкъщи… Да не говорим, че изобщо не бях убеден, че жилището ми ще ги побере!

Какво е отношението ти към подаръците?

Предпочитам да си изкарам весело, с хората, които обичам. Не подаръците са важни, а настроението! Това, което искам, е този ден да се помни и дълго да се сещаме за него с близките ми. Колкото и да го повтарям обаче, те се чувстват неудобно, ако трябва да дойдат с празни ръце. Ето защо им казвам, че ако наистина държат да ми подарят нещо, по-добре е то да е за дома ми. Който ме познава, се съобразява с вкуса ми и интериора у нас.

А от зодии интересуваш ли се – Скорпион си?

Въпреки всичко, което астролозите твърдят за моя зодиакален знак, аз не виждам нищо негативно в себе си - обичам страстно другите, които са до мен, и правя всичко за тях. Не тая злоба, дори някой да ме обиди, бързо ми минава, защото не вярвам, че на лошото се отвръща със същото. Не мога да си представя, че мога да имам жлъч към когото и да било, независимо какво ми е направил. Това е губене на време и енергия. Аз съм вярващ човек и продължавам напред!

 

Преди дни се завъртя новата ти песен „Parole”. Разкажи за нея!

„Parole” („Думи”) излезе само преди десетина дни и е продукт, от който съм много горд - и от идеята, и от текста, и от аранжимента. През последните може би 5 години бях в едно лутане в себе си – загубих родителите си, после дойде пандемията, сега с тази война също не знаем къде сме и накъде отиваме... Задавам си куп въпроси, но се надявам, че доброто ще победи!

И ще призная, че за това лутане имаше още един мотив - това да бъда малко по-удобен за всички. Просто в България е така! Пътуванията ми навън и концертрирането ми в други държави е различно, защото там канят Красимир Аврамов – Човека глас. А като се прибера тук, трябва да се нагаждам според това, кой какво слуша. Понякога се бъркам, губейки представа за правилното, защото у нас евтиното и пошлото се наричат „комерс“. Това обаче важи само за нашите географски ширини.

Преди това издаде песента „Двама”...

„Двама” е точно онова, което в страната ни се приема за комерсиална песен, но пък точно това не е моето. С това парче направих жест, музикален компромис дори. По време на пандемията сторих същото с „Keep Control”. Но песента „Parole” изразява и олицетворява мен самият. Радвам се, че като споделих идеята си с Борислав Бояджиев-Борче, той направи аранжимента, като с него удовлетвори всичко онова, което съм искал. В сингъла има класика, има поп, има диско... има палитра от стилове и ме радва интересът на хората към него. Главната женска роля в клипа е поверена на модела и инфлуенсър Велина Узунова.

Какво подготвяш в музикален план?

Нещо, което от няколко години искам да реализирам. Но на 13 септември 2023 г. ще се осъществи концерта ми „Български свят” в Античния театър в Пловдив. Там през 1996-1998 г. положих основите на кариерата си, изнасяйки редица концерти, които се излъчваха многократно не само у нас, но и в телевизия PBS. Винаги съм искал, когато се върна на това място, да надградя себе си. Имал съм множество шансове да направя концерти там, но нямаше да са това, което съм си представял. Не може някой, който просто пее добре, да се качи на тази сцена, защото тя е специална. Много работа хвърляме заедно с Борислав Бояджиев-Борче и с Румен Бояджиев-син върху аранжиментите на песните, надявам се и финансово да се подплъти идеята, за да направя автентичен декор на Античния театър. Работя с прекрасни сценографи – Денис Иванов от старозагорската опера и Ана Боянова, която работи в Киноцентър „Бояна”. Поканил съм и диригента Шардат Рохани, който работи с Yanni от Acropolis, както и японци – тайко барабанисти. Ще се радвам отново да ги привлека, тъй като съм работил с тях в Лос Анджелис. Ще участват още Софийската филхармония, „Хорът на момчетата” от Пловдив. Това обаче е не само концерт, а и документален филм, който ще представи най-доброто от историята на България.