През 2017 г. японската технологична компания NTT Resonant създаде изкуствен интелект, който може да дава отговори на въпроси, свързани с човешките взаимоотношения. След тренировка със 190 000 въпроса и 770 000 отговора по теми като любов, пътешествия и здраве, той се научил да разбира контекста и да намира подходящите отговори. 

През 2020 г. се появи и първата изцяло написана от робот статия. Тя убеждава хората, че унищожаването на човечеството е безполезно начинание. Роботът, който я написа, носи краткото име GPT-3. 

Решихме да направим експеримент с две от най-атрактивните теми напоследък - романтичното риалити "Ергенът" и Chat GPT. Затова му заддохме въпроса "Ще намерят ли момичетата любовта в "Ергенът"?


Ето и отговора, публикуван без редакторка намеса. 

"Това е трудно да се прецени. Любовта може да се намери навсякъде и сред всякакви хора, включително и в ергените. Въпреки това, не може да се гарантира, че всички момичета ще намерят Любовта в един конкретен ерген. Всичко зависи от множество фактори, като например личностните характеристики на дадените хора, техните интереси и жизнени ценности, както и от обстоятелствата, в които се намират в дадения момент. В крайна сметка, намирането на Любовта е индивидуален процес и зависи от много различни фактори, които не могат да бъдат предвидени напълно."

Същия въпрос зададохме и на хората в седмичната ни анкета.

Какво отговориха те - очаквайте скоро на сайта. 

Коментарите на Люси и Марта в "Още за Ергена" вижте във видеото.